«Έχουμε πόλεμο κανονικότατο στη Θεσσαλονίκη» είπε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της συμπρωτεύουσας Real Fm 107,1.

«Θα παρακαλέσω πολύ τους άμαχους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μηδέν ή στο απολύτως απαραίτητο. Οι άμαχοι να κάτσουν στα σπίτια τους. Και ας αφήσουν τα υπόλοιπα να τα κάνουμε εμείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρθηκε, επίσης, στον υψηλό βαθμό θετικότητας στη Θεσσαλονίκη που εκτινάχθηκε στο 32%. Αυτό σημαίνει πως ένα στα τρία δείγματα κατά τον έλεγχο για κορονοϊό είναι θετικό. Μπορεί αυτό να μη σημαίνει  αυτόματα πως ένας στους τρεις Θεσσαλονικείς έχει μολυνθεί, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο «είναι γεγονός πως ένας μεγάλος αριθμός πολιτών στη Θεσσαλονίκη έχει προσβληθεί από τον COVID-19».

Αυτή τη στιγμή το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με βάση έκτακτο σχέδιο «κατακόκκινου συναγερμού εν καιρώ πολέμου», είπε σε δραματικό τόνο σύμφωνα με το grtimes.gr. «Δεν υπάρχει κάτι που να μην με ανησυχεί» ανέφερε.

«Ουαί και αλίμονο αν επεκταθεί η διασπορά και στην υπόλοιπη χώρα», είπε καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εξαντληθούν οι εφεδρείες που υπάρχουν σε κλίνες και ΜΕΘ στην υπόλοιπη χώρα.

«Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ κατά την περίοδο  2021-22. Διανύουμε την περίοδο 2020-21…» ανέφερε για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.