Έκτακτα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη στην Κρήτη μετά και την έκδοση του δελτίου επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Το σκηνικό του Οκτώβρη επαναλαμβάνεται στον δήμο Χερσονήσου καθώς πλημμύρισαν δρόμοι και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα.

Μεγάλες ζημιές και καταστροφές έχουν υποστεί οι περισσότερες περιοχές του Δήμου Χερσονήσου. Πισκοπιανό, Ανάληψη, Σταλίδα και όχι μόνο, βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν παρουσιαστεί από το βράδυ της Δευτέρας είχαν ως αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει ολόκληροι δρόμοι αναφέρει το flashnews.gr.

H κατάσταση είναι δύσκολη και στην περιοχή των Γουβών όπου οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από λάσπη και νερά.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα social media από κατοίκους της περιοχής είναι ενδεικτικές της κατάστασης και αποτυπώνουν πλήρως το μέγεθος της καταστροφής.

Tα χειμαρρώδη νερά έχουν παρασύρει ότι βρίσκουν στον δρόμο τους με αυτοκίνητα να έχουν θαφτεί κάτω από το νερό και την λάσπη, ενώ η δημοτική αρχή ανακοίνωσε πως θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί, ξεπερνούν τις 100 και τα συνεργεία επιχειρούν για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα. Επί ποδός βρίσκονται μηχανήματα του δήμου.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Κρήτης κάνει έκκληση για μεταφορά των κατοίκων σε υψηλότερα σημεία σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

(φωτογραφίες από Facebook, Μετεωκρήτες)

SOS ?
SOS ?
10.11.2020 07:00 Συμβαίνει τώρα , στο δρόμο της εκκλησίας ! Μην περάσει κανείς ενημερώστε τους γνωστούς σας

Δημοσιεύτηκε από Analipsi Village , Hersonisos Crete στις Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020

Δείτε το βίντεο: