Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει σε όσους κάνουν εργατικές εργασίες η συγκομιδή της ελιάς και το πώς θα καταφέρουν να μεταβούν στα χωράφια καθώς η χώρα βρίσκεται σε καθολικό lockdown.

Οι αγρότες, όπως μεταδίδει σε σχετικό του ρεπορτάζ το Mega είναι ανήσυχοι καθώς δεν γνωρίζουν αν μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού προκειμένου να συνεχίσουν τις γεωργικές τους εργασίες.

Ο πρωτογενής τομέας σημειώνεται πως θα λειτουργήσει κανονικά, όπως και οι βιομηχανικές και μεταποιητικές δραστηριότητες, πράγμα που σημαίνει ότι οι μετακινήσεις όσων εργατών απαιτούνται για να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή της ελιάς θα γίνονται κανονικά με την επίδειξη χειρόγραφης βεβαίωσης και του εγγράφου ΟΣΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα, οι δομές υγείας, η διανομή έτοιμου φαγητού, τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.