Γενικό lockdown στη χώρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να σπεύσουν στα σούπερ μάρκετ για αγορές. Το αποτέλεσμα ήταν να σχηματιστούν ουρές, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που γέμιζαν ακόμα και δύο καρότσια.

Πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει ο πανικός του πρώτου lockdown στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

«Τα γνωστά, ότι συνέβη και την προηγούμενη φορά. Πέσαμε στα μακαρόνια, στα αλεύρια», δήλωσε μια πελάτης στην κάμερα του Mega. «Τα απαραίτητα για λίγες ημέρες πήραμε, δεν πήραμε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Μη νομίζετε ότι γεμίζουμε πάλι τα ντουλάπια όπως την πρώτη φορά», δήλωσε μια άλλη γυναίκα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κίνηση από το πρωί ήταν αυξημένη στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους στην Αττική. «Κόσμος τρέχει να ψωνίσει λες και δεν θα είναι ανοιχτά αύριο, αλλά εντάξει τι να κάνουμε», αναφέρει καταναλωτής στην κάμερα.

Ο ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού μετά από την επίσκεψη σε πάνω από 30 σούπερ μαρκετ διαπίστωσε ότι οι πελάτες δείχνουν συγκρατημένοι αν και οι περισσότεροι ψώνισαν αρκετά παραπάνω από ότι συνήθως.