Η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν από αύριο το πρωί (3/11) σε καθεστώς lockdown και για τις μετακινήσεις των πολιτών θα χρειάζεται η αποστολή SMS. Ο αριθμός του μηνύματος που θα πρέπει να στέλνεται από τους γονείς για τη μετακίνηση των γονέων στα σχολεία.

Αυτό το «τοπικό lockdown» έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με το γενικό lockdown που της περασμένης Άνοιξης, καθώς τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά, ωστόσο οι γονείς θα πρέπει να στέλνουν SMS για να μπορέσουν να μεταφέρουν τα παιδιά τους από και προς τα σχολεία.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μίλησε στο MEGA και αποκάλυψε πως οι γονείς θα πρέπει να στέλνουν τον αριθμό 4.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Μάρτιο ο αριθμός 4 αφορούσε την παροχή βοήθειας.

«Θα στέλνουν SMS στον αριθμό που έστελναν για την βοήθεια σε κάποιον (σ.σ. ο αριθμός 4), ενώ το σχολείο θα δίνει μία βεβαίωση στα παιδιά. Ο τρόπος θα ανακοινωθεί αναλυτικά από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Πώς στέλναμε SMS τον περασμένο Μάρτιο

Με βάση όσα ίσχυαν τον περασμένο Μάρτιο, η διαδικασία αποστολή SMS στο 13033 περιλάμβανε τα εξής:

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας