Ο ΟΑΕΔ ετοιμάζεται να χαρίσει χιλιάδες σπίτια σε ολόκληρη τη χώρα

Ποιοι προβλέπεται να είναι οι τυχεροί σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας


ΕΛΛΑΔΑ
11:56
21/10/2020
Ο ΟΑΕΔ ετοιμάζεται να χαρίσει χιλιάδες σπίτια σε ολόκληρη τη χώρα
56
loading

Χιλιάδες σπίτια σε ολόκληρη τη ώρα είναι έτοιμος να χαρίσει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης.

Τα σπίτια, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα δοθούν σε ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά ομάδες που στερούνται οικίας. Ω έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες ορίζονται ενδεικτικά τα σοβαρά προβλήματα υγείας των ίδιων ή προστατευόμενων μελών της οικογένειάς τους, το πολύ χαμηλό καθαρό οικογενειακό εισόδημα και κάθε άλλη εξαιρετική και επιτακτική ανάγκη που προσδιορίζεται κατά περίπτωση με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

Επί της ουσίας θα πρόκειται για κατοικίες που μέχρι σήμερα παραμένουν κενές και αδιάθετες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κλήρωσης κατοικιών σε οικισμούς του κατασκευαστικού προγράμματος του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, οι οποίες θα παραχωρούνται κατά κυριότητα και άνευ ανταλλάγματος, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων .

Τι αναφέρει το άρθρο του νομοσχεδίου

Οι προβλέψεις για το χάρισμα των σπιτιών αναφέρονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας υπό τον τίτλο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις ενίσχυσης των ανέργων».

Εκεί λοιπόν, στο άρθρο 47 που φέρει τον μεσότιτλο «Εξαιρετικές περιπτώσεις παραχώρησης αδιάθετων και κενών κατοικιών από τον ΟΑΕΔ», αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

 1. Οι κατοικίες που παραμένουν κενές και αδιάθετες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κλήρωσης κατοικιών σε οικισμούς του κατασκευαστικού προγράμματος του τ. Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών (τ. ΟΕΚ) δύναται να παραχωρούνται κατά κυριότητα και άνευ ανταλλάγματος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης του Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε πολίτες με έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που στερούνται κατοικίας.
 2. Ως έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες ορίζονται ενδεικτικά τα σοβαρά προβλήματα υγείας των ίδιων ή προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους, το χαμηλό καθαρό οικογενειακό εισόδημα, και κάθε άλλη εξαιρετική και επιτακτική ανάγκη που προσδιορίζεται κατά περίπτωση με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Δ..
 3. Οι παρ. 1 και 2 εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις κατοικιών που αγοράστηκαν από τον τ. Ο.Ε.Κ.  (σ.σ. Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας) με τα Προγράμματα Αγοράς Κατοικιών και Διαμερισμάτων (ΠΑ.ΚΑ.ΔΙ.) και εξακολουθούν να παραμένουν κενές και αδιάθετες.
 4. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ., δυνάμει του άρθρου 8 του β.δ. 803/1970 (Α΄271), συστήνει και ορίζει έκτακτες επιτροπές για την προετοιμασία της διαδικασίας διάθεσης των κατοικιών κατά τα οριζόμενα στις παρ. 1 και 2 και για την υποβολή σχετικής γνωμοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ..
 5. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται τα εισοδηματικά κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση της παρ. 1 και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

56
σχόλια
 1. avatar καβατζας

  καποιοι εχουν νοικιασει τα διαμερισματα που εχουνε παρει απο την εργατικη εστια αισχος που ειναι ο ελεγχος απο τις υπηρεσιες του κοινωνικου κρατους;

 2. avatar Ελλάς. Το μεγαλείο σου!

  Κύριοι, του ΟΑΕΔ, ρίξτε μια ματιά τι κανουν σε Αυστρία - Γερμανία, οι δήμοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα, συντηρημενα, και με λογικό ενοίκιο, τα δίνουν στους δημότες τους, και καλύπτουν τους αστεγαστους. Τίποτα δεν χαρίζονται!!!!!

 3. avatar Αυστριακός

  Στο κράτος κουκουρούκου που ιδιοκτήτες ΑΕ κάνουν μηδενικές φορολογικές δηλώσεις, θά χαριστούν σπίτια σε άπορους... Με ποια κριτήρια? Πως θα ελέγξουν?
  Πέρασε από το μυαλό κανενός να παραμείνουν στο κράτος ή στην τοπική αυτοδιοίκηση και να ενοικιάζονται με ένα συμβολικό ποσό (το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε άλλα κοινωνικά προγράμματα) σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη?
  Και αν κάποτε πάψουν αυτοί που θα πάρουν τα σπίτια δωρεάν να έχουν την ανάγκη (πχ ένα λαχείο, μια κληρονομιά, κλπ) θα τα επιστρέψουν ή θα πληρώσει ο συνήθης ύποπτος για την προίκα των συγγενών τους?
  ΚΟΥΚΟΥΡΟΎΚΟΥ...

 4. avatar Υποκρισία

  Εγώ ξέρω οικογένειες που το έχουν κάνει επάγγελμα να είναι φτωχοί. Έχουν από τρεις με τέσσερις εργατικές κατοικίες.
  Ας μου πει κάποιος πώς γίνεται να κληρώνονται κάθε φορά οι ίδιοι και να καταλήγουν με ένα σπίτι το κάθε μέλος της οικογένειας. Και φυσικά ζουν με επιδόματα, τη βοήθειά της γειτονιάς και ΦΥΣΙΚΆ της εκκλησίας!!!

 5. avatar Ευτυχια

  Εγω που ειμαι ανεργη εγκυος και με ενα παιδι με μορφη αυτισμου δικαιουμαι τετοιο σπιτι γιατι θα μεινω αμεσα στον δρομο

 6. avatar Xrysoula

  ΕΠΕΙΓΟΝ.Να δοθει στην 90χρονη γιαγια με το εγγονι της που εκαναν εξωση .Σα δε ντρεπονται λιγακι.

 7. avatar Ποπι

  Να δώσουν τα σπιτια σε όσους μένουν σε πραγματικό ενοίκιο εγω μένω 30 χρόνια δεν δικαιούμαι με αποδείξεις έχουμε πληρώσει κ εισφορές υπέρ ο εκ!!!

 8. avatar ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

  Αντε παλι γυφτοι , ρωσοποντιοι , γεωργιανοι , αλβανοι και λαθρομεταναστες θα βολευτουν . Μετα , λεει , που βρισκει η Νεα Δημοκρατια καινουργιους ψηφοφορους . Α, θα παρουν και ελαχιστοι Ελληνες ιθαγενεις μερικα , ετσι για να ριξουν σταχτη στα ματια του κοσμου !!!!!

 9. avatar Παναγιώτης αθανασιου

  Ευάλωτες ομάδες όταν λένε εννοούν Πακιστανούς με μικρό μαύρο εισόδημα. Έλεος πια.. δικοί μας με ένα Χωραφάκ σε άγονο χωριό να θεωρηθεί ιδιοκτήτης και να μην πάρει. Μόνο Έλληνες που χρόνια οι δικοί τους πληρώνουν φορους

 10. avatar Alex..!!

  Καλημέρα. Δεν είμαι εντελώς σίγουρη αλλά οι ρωμά πλέον είναι ελάχιστοι αυτοί που παίρνουν ΚΕΑ γιατί υπάρχει πλέον όρος να έχουν παιδιά που πανε σχολείο κανονικά, εμένα μου ζητάνε κάθε τόσο χαρτί από το σχολείο για να φαίνεται ότι δεν υπάρχει διακοπή.. Πέρα από αυτό όσο αφορά τα σπίτια τουλάχιστον εδώ στην περιοχή μου που το γνωρίζω υπάρχουν πολλά σπίτια τις εργατικής εστίας που είναι ακόμα κλειστά αλλά και πολλά που οι ιδιοκτήτες τα πήραν αλλά μένουν π.χ στις γυναίκας και τα έχουν ενοικιασμενα σε άλλους.. Δυστυχώς.!!!
  Μακάρι να γίνει αυτό και να πάρουν τα σπίτια οικογένειες που πραγματικά τα χρειάζονται.

 11. avatar τζιμις

  παλι οι ξενοι θα παρουν τα σπιτια αυτοι δηλωνουν λιγο εισοδημα διοτι δουλευουν ολο μαυρα και τα λεφτα τους τα στελνουν εξω και εμεις με μικρο παιδακι ειμαστε στα ενοικοια γιατι ειμαστε ελληνες αισχος σε αυτο το κρατος. αφου εχουν λιγο εισοδημα γιατι μενουν στην ελλαδα και δεν αναζητουν αλλου την τυχη τους απλα γιατι εδω ειναι ο παραδεισος για αυτιυς

 12. avatar supi

  Κρατήστε ένα και για τον Παπαδημούλη !! Κρίμα είναι !!

 13. avatar Αιδως

  Οι περισσότεροι που ερχονται σ αυτόν τον τόπο είναι περαστικοί. Κάποιοι όμως τους ανοίγουν τα μάτια και αυτοί είμαστε εμείς, με το αζημίωτο βέβαια. Πριν χρόνια οι λεγόμενοι παλιννοστούντες πήραν ένα σωρό λεφτά. Έγινε ποτέ έλεγχος για αυτά? Παράνομες ελληνοποιήσεις για χάρη της ψήφου. Τρανο παράδειγμα: Καλλιθέα

 14. avatar Μαρία Σκούρα

  Ζω μόνη μου ,άρρωστη με χρόνιο κινητικό πρόβλημα, χωρίς σπιτι,φιλοξενούμενη εδώ και χρόνια, με μια πενιχρή σύνταξη,που δεν φτάνει για τα φάρμακα μου,ζω κάτω από το όριο της φτώχειας... αναρωτιέμαι... υπάρχει ελπίδα για μια τετοια περίπτωση;;;
  Και που μπορεί κανείς να απευθυνθεί;;

  1. avatar Πορ

   Δυστυχώς πρέπει να κατάγεσαι από το Πακιστάν η κάποια τριτοκοσμική χώρα... Για τους Έλληνες δεν υπάρχουν σπίτια.

  2. avatar ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

   Στον ΟΑΕΔ και ισως στα ΚΕΠ . Και αν δεν παρεις σπιτι , κυνηγεσε τους , με οποιονδηποτε τροπο. Γιατι εσυ τουλαχιστον το δικαιουσαι.

  3. avatar Nigga

   ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

 15. avatar Αλεχα

  Μια να κάνω και εγώ μία ερώτηση αυτά τα σπίτι που τα βρίσκουν από το κοσμακι που βγάζουν έξω επειδή δεν πληρώνουν την δόση στην ώρα τους η το ενφια

 16. avatar _Χρήστος_

  Μόνο σε Έλληνες τα σπίτια γιατί αυτοί φορολογουνται για να ζουν οι κλέφτες και οι τζαμπατζηδες. Οσον αφορά αυτούς που μιλάνε για ρατσισμό ας δούνε τα στατιστικά στις κλεψιες και τις ρεμουλες και τότε να μιλήσουν.

 17. avatar Μπεκος χαραλ…

  Με αυτο θα βοιθησετε παρα πολλους τσιγγανους που ζουν κατω απο το οριο τις φτωχειας και μεσα στα ποντικια

  1. avatar Pantelis Bezanis

   Κάτσε πρώτα να πάρω οι Έλληνες. Οι άνεργοι οι πολύτεκνοι. Και ότι περισσέψει παίρνουνε και οι γύφτοι ούτως ή άλλως αυτοί έχουν μάθει να ζουνε σε τσαντίρια

 18. avatar Τάκης.μιχ

  Να τα δώσουν σε Έλληνες άμα με αυτούς τους ξένους πια ελεος.Να πληρώνουμε νοίκι εμείς και αυτή τζάμπα.σε Έλληνες μόνο με οικογένειες.και να ψάξουν αυτούς που φοροδιαφευγουν όχι ελεύθερος επαγγελματίας με μαύρο χρήμα να δηλώνουν ότι θέλουν.αν είναι μάγκες να βάλουν κάρτα παντού και τέλος τα [...]

  1. avatar Βλάσης

   Εση που δεν εχησ μάθει τραβά [...]

 19. avatar ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

  Για φορά ακόμα θα ωφεληθούν αυτοί που κρύβουν εισοδήματα από το κράτος, δηλώνοντας πολύ μικρά εισοδήματα έως μηδενικά στη φορολογική τους δήλωση, κυρίως αλλοδαποί και \"έξυπνοι\" Ελληνάρες που κλέβουν το κράτος. Μετά θα βγουν και θα μας κοροϊδεύουν και δεν πληρώνουν και τους πριμοδοτεί το κράτος δίνοντας τους σπίτι με χρήματα που Έχουμε πληρώσει όλοι οι άλλοι που νομοταγείς .Άλλη μια φορά κορόιδα όπως και με τους σταθμούς. Πρέπει να μπούνε κάποιες προϋποθέσεις όπως το να έχουν πληρώσει εισφορές τα τελευταία 10 χρόνια, να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και θα διαμένουν και τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ανταμειφθούν και αυτοί που πληρώνουν από το μισθό τους ,τις κρατήσεις τους, για να γίνουν αυτά τα σπίτια. Θα μπορούσαν να μπουν εισοδηματικά κριτήρια και να πληρώνουν ένα ποσό αναλογούν των εισοδημάτων τους και των εισφορών που έχουν καταβάλει

 20. avatar Αθινα

  Ναι καλά σιγά να μην τα δώσουνε σε Ρομά Ρομά [...]γιατί δεν ξέρουν να κρατάνε σπίτια μόνο είναι να τα γκρεμίσουν ένα τα σπάσουνε να κάνουν δεν αξίζουν τέτοιο κόσμο σπίτια ακόμα ζούνε πίσω από τον ήλιο στις παράγκες[...]είναι μαθημένη πριν πολλά χρόνια το 2000 τους είχανε δώσει σπίτια ήλου εμένα στα Διαβατά και ένας [...]με το γερανό του ΕΣΠΑ είχε ρημάξει πήρε τα αλουμίνια τις λαμαρίνες για να φάει να πουλήσει να φάει ο πεινασμένος[...] αυτό έχω να σας πω και εγώ είμαι Ελληνίδα θα ήθελα ο κράτος όπως λέει θα δώσει σπίτια δωρεάν τα ήθελα να με δώσει ένα σπίτι γιατί νοικιάζω κάθε μία 200 ευρώ πληρώνω χωρίς συμβόλαιο είναι μία γυναίκα τσιγγάνα Ρομά έχω τρία παιδιά και τι παίρνω κάθε δύο μήνες 560 ευρώ από το α21 αυτά παίρνω και μία κάρτα αλληλεγγύης 60 ευρώ το μήνα αυτά περιμένω και αυτά έχω να σας πω άντε γεια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει