Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των περίπου 5.000 επαγγελματιών λαϊκών αγορών, που διαδήλωσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι επαγγελματίες του κλάδου υποστηρίζοντας ότι πλήττονται από το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κάνιγγος, από όπου και άρχισαν την πορεία τους.

Επταμελής αντιπροσωπεία των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών συναντήθηκε με τον βουλευτή και γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιο Μπούρα, και τον βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γιώργο Βλάχο, καθώς και με τον βουλευτή Μιχάλη Κασσή, ειδικό αγορητή του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο που αφορά τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και του Υπαίθριου Εμπορίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Παντελή Μόσχο, οι τρεις βουλευτές παραδέχτηκαν, όπως είπε, ότι «κάτι πρέπει να αλλάξει στο νομοσχέδιο».

Ωστόσο η αντιπροσωπεία των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών τόνισαν ότι ο αγώνας και η απεργία του κλάδου θα συνεχιστεί και κάλεσαν τα διοικητικά συμβούλια των συνδικαλιστικών τους οργάνων να συνεδριάσουν σήμερα το απόγευμα προκείμενου να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Χατζηδάκης, κατέθεσε τέσσερις αλλαγές σε διατάξεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές.

Οι κινητοποιήσεις των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών θα συνεχιστούν και αύριο, Σάββατο, με διανομή τροφίμων στον Περισσό και σε δέκα ακόμα σημεία, τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι αυτή την ώρα.

Επίσης αύριο θα λειτουργήσουν κατ’ εξαίρεση οι λαϊκές αγορές στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη, με την απεργία διαρκείας, να συνεχίζεται κανονικά από τη Δευτέρα.