Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας κρούει η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού επισημαίνοντας πως η κατάσταση πλέον είναι «εξαιρετικά δύσκολη».

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (19/10) τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η απόφαση για αυστηροποίηση των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

«Υπάρχει ο κίνδυνος τα κρούσματα να αυξηθούν, το Σαββατοκύριακο περιμέναμε να πέσουν αλλά δεν έπεσαν» είπε και δήλωσε πως χρειάζεται εγρήγορση, σύνεση και σύμπνοια.

«Η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει άμεσα υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους» διαμήνυσε και σημείωσε:

«Φαίνεται πως στους κλειστούς χώρους όπως τα γυμναστήρια ο ιός μεταδίδεται πιο πολύ».

«Θα έπρεπε όλοι οι φοιτητές να παίρνουν τρία μηνύματα την ημέρα ”πρόσεχε, πρόσεχε, πρόσεχε”» είπε αναφερόμενη στον συνωστισμό που παρατηρείται μετά τις 12:00 το βράδυ στις πλατείας.

Η Αθηνά Λινού εξέφρασε την άποψη πως η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα κάνει καλό αναφέροντας «πιστεύω πως επικοινωνία είναι η μόνη βοήθεια».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την έρευνα του ΑΠΘ που κάνει λόγω για 200.000 κρούσματα και 1.800 νεκρούς έως τον Δεκέμβριο εάν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα δήλωσε: «Τα κρούσματα θα έχουμε πολλά το θέμα είναι εάν θα έχουμε σοβαρό. Πιστεύω στη σύνεση των Ελλήνων».

Μιλώντας για τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ και εστιάζοντας στο γεγονός πως προτείνεται σε όσους ήρθαν επαφή με κρούσματα να μείνουν σπίτια τους και όχι να κάνουν τεστ η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είπε πως δεν είναι σύμφωνη. «Πρέπει να αλλάξει το πρωτόκολλο» τόνισε.

TAGS