Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Η ανακοίνωση των τελικών ποινών στη δίκη που συντάραξε τη χώρα

Με την ανακοίνωση των τελικών ποινών συνεχίστηκε αυτήν την εβδομάδα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο «μοίρασε» περισσότερα από 500 χρόνια στους 57 καταδικασμένους για την υπόθεση και επιπλέον κάθειρξη ισοβίων στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργος Γερμενή επιβλήθηκαν 13 έτη και 6 μήνες, στον Γιάννη Λαγό 13 έτη και 8 μήνες και στον Χρήστο Παππά 13 έτη και 3 μήνες.

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Ούτε οι νεκροί δεν μπορούν να αναπαυθούν στον πόλεμο

Η εμπόλεμη κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνεχίζει να προκαλεί διεθνή ανησυχία, αλλά και αντίστοιχα πολλές επεμβάσεις (πλην Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας) από τις δυνάμεις που βλέπουν ότι μπορούν να επωφεληθούν από τη διαρκή αναταραχή στην περιοχή. Οι νεκροί συνεχώς αυξάνονται από τις συγκρούσεις που ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ «θύματα» έπεσαν και οι νεκροί, που δεν μπορούν να ησυχάσουν.

Κόρδοβα, Αργεντινή: Τυλιγμένος σε «πύρινο πέπλο» συνεχίζει τη δουλειά του

Μεγάλες φωτιές συνεχίζουν να μαίνονται στα δυτικά της Αργεντινής, με τους πυροσβέστες να έχουν ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο κατάσβεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από αυτούς, στην περιοχή Καπίγια ντελ Μόντε, στην Κόρδοβα, έχει τυλιχτεί από τις φλόγες, ωστόσο συνεχίζει τη δουλειά του -με κίνδυνο φυσικά της ζωής του.

Παρίσι, Γαλλία: Εικόνα από το μέλλον, για μια κατάσταση που έρχεται

Σκηνικά του Μαρτίου και του Απριλίου θα ζήσουν και πάλι οι πολίτες στο Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, καθώς στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες. Πάντως, ήδη σε δρόμους και άλλα κεντρικά σημεία σε διάφορες περιοχές της χώρας επικρατεί ερημιά.

Βαρκελώνη, Ισπανία: Μια ανάσα αισιοδοξίας, πριν την… καταιγίδα

Τα «σύννεφα» της πανδημίας αρχίζουν να μαζεύονται και πάλι πάνω από την Ισπανία, στην οποία παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων και των νερών λόγω του κορονοϊού. Μια γυναίκα απολαμβάνει κάποιες στιγμές χαλάρωσης στη Βαρκελώνη, ωστόσο η κατάσταση δεν φαίνεται ότι θα κινηθεί προς το καλύτερο, τουλάχιστον το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σεούλ, Νότια Κορέα: Και οι παραδοσιακές γιορτές αποκτούν άλλον χαρακτήρα

Με μάσκες για όλους τους συμμετέχοντες, ώστε να προστατευθούν από τον κορονοϊό, πραγματοποιήθηκε το Βασιλικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ στη Σεούλ, σε μια γιορτή που ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου και πραγματοποιείται μέσα στα βασιλικά παλάτια της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας. Μάλιστα, κάποιες από τις φετινές εκδηλώσεις θα παιχτούν στο κοινό μόνο διαδικτυακά. Η πανδημία έφερε άλλες συνήθειες και στις παραδόσεις…

Ιλινόις, ΗΠΑ: «Βουτιά» με μάσκα σε μια… πορτοκαλί θάλασσα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ετοιμάζονται για το Halloween, με τις κολοκύθες να κάνουν παντού την εμφάνισή τους σε όλη την επικράτεια. Όμως, όπως και σε άλλους τομείς, έτσι και στη μεγάλη αυτή γιορτή για τους Αμερικανούς, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές, λόγω κορονοϊού. Ένα αγόρι στο Ιλινόις ζει από… πολύ μέσα το όλο σκηνικό, κάνοντας μια «βουτιά» σε αυτήν την πορτοκαλί θάλασσα.

Ορλάντο, ΗΠΑ: Η ενθρόνιση του «Βασιλιά» μαζί με τον «Πρίγκιπα»

Οι Λος Άντζελες Λέικερς στέφθηκαν πρωταθλητές για 17η φορά στην ιστορία τους και επέστρεψαν στην κορυφή του ΝΒΑ έπειτα από δέκα χρόνια, καθώς επικράτησαν των Μαϊάμι Χιτ με 106-93 στο έκτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των τελικών. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς επιβεβαίωσε τον τίτλο του «Βασιλιά» για τέταρτη φορά στην καριέρα του, έχοντας στο πλευρό του τον «Πρίγκιπα» Άντονι Ντέιβις, που είχε εξίσου σημαντική συνεισφορά στην κατάκτηση του τίτλου.