Δεν έχει δοθεί καμία εντολή για παρακολούθηση των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διευκρίνισε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου. Αφορμή για την τοποθέτηση της εισαγγελικής λειτουργού στάθηκε σχετικό ερώτημα της υπεράσπισης κατηγορούμενου που κατήγγειλε ότι από το πρωί κάποιος αξιωματικός τον παρακολουθεί στον χώρο εργασίας του.

«Ο εισαγγελέας είναι αρμόδιος για την εκτέλεση των αποφάσεων. Δεν έχει δοθεί τέτοια εντολή» ξεκαθάρισε η εισαγγελέας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης συνεχίζουν τις δευτερολογίες τους για την αναγνώριση ελαφρυντικών στους κατηγορουμένους.

Άλλαξε πρόταση η εισαγγελέας

Έχει προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία αν και αρχικά εισηγήθηκε ελαφρυντικό για τρεις μόνο κατηγορούμενους, τους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα  Δημήτρη Κουκούτση  και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, προκαλώντας την αντίδραση της υπεράσπισης για τον τρόπο που έγινε η εισήγηση της,
στην συνέχεια άλλαξε γνώμη.

Έτσι, η εισαγγελική λειτουργός βελτίωσε την εισήγηση της και ζήτησε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό σε όλους τους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που, ωστόσο, δεν κρίθηκαν ένοχοι για άλλο κακούργημα.

Η πρόταση της, όπως διευκρίνισε, δεν αφορά τους επτά πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν γνωστές οι ποινές των ενόχων.