Η Μάγδα Φύσσα μετά από εφτά ολόκληρα χρόνια χαμογέλασε για λίγο, ύψωσε τις γροθιές της και κοίταξε ψηλά. Ήταν η ώρα που άκουγε ότι το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Μετά από 5,5 χρόνια ξημέρωσε η μέρα που η οικογένεια του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα θα μάθαινε ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς που έμπηξε το μαχαίρι στην καρδιά του αντιφασίστα ράπερ θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Όλα αυτά τα χρόνια η Μάγδα δεν έλειψε από τα δικαστήρια, παρά μόνο μία μέρα. Ήταν η μέρα που θα κατέθετε ο Γιώργος Ρουπακιάς και εκείνη δεν άντεχε να τον ακούσει. Άλλωστε είχε ακούσει πολλές φρικιαστικές λεπτομέρειες για την εν ψυχρώ δολοφονία του γιού της.

Υπήρξαν φορές που λύγιζε ή και θύμωνε. Όμως αν κάτι χαρακτήριζε τη μητέρα αλλά και τον πατέρα και την αδελφή του Παύλου Φύσσα είναι η αξιοπρέπεια και η ακούραστη προσπάθεια για απονομή δικαιοσύνης.

«Η μόνη δικαιοσύνη θα ήταν να γυρίσει ο Παύλος πίσω» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής. Σε άλλη της δήλωση ανέφερε «είναι μεγάλος πόνος για εμένα να πηγαίνω στη δίκη, δεν είναι εύκολο, όμως δεν θέλω να νιώσει κανένα παιδί ότι είναι μόνο του εκεί.

Όταν εγώ ζητώ από τον κόσμο να είναι εκεί, γιατί τους αφορά όλους, δεν θέλω να είναι μόνοι τους. Όχι, βέβαια ότι τους παρέχω καμία προστασία, αλλά θέλω να νιώθουν την παρουσία μου, ότι είμαι κι εγώ εδώ και μαζί σας το περνώ όλο αυτό. Η αλήθεια είναι ότι και για τους ίδιους είναι μεγάλο το κόστος και η ταλαιπωρία και το χειρότερο δεν έχουν τη στήριξη που θα έπρεπε».

Η Μάγδα Φύσσα κατάφερε να γίνει η μάνα σύμβολο μιας και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία ιστορική δίκη, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Μάγδα κατάφερε να γίνει η μάνα όλων και όλοι να γίνουν τα παιδιά της.

«Έχασα τον Παύλο κι απέκτησα τόσα παιδιά κι όταν περπατάω στον δρόμο κι ακούω να με φωνάζουν “μάνα” και να με πιάνουν από τον ώμο, αυτό είναι για εμένα συγκλονιστικό» είχε πει στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Σήμερα, η εικόνα της κατάφερε και πάλι να συγκλονίσει. Ήταν εκεί αγέρωχη να φωνάζει: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου», να ευχαριστεί τα «παιδιά» της που έδωσαν βροντερό «παρών» έξω από το Εφετείο Αθηνών και να ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας συνεχίζεται…

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber