Σοκ προκαλεί η ομολογία ενός 49χρονου δάσκαλου ότι ήταν αυτός που έβαλε φωτιά στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κύμης, την Παρασκευή 4 Απριλίου τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα το σχολείο να καταστραφεί ολοσχερώς.

Σύμφωνα με το eviazoom, ο 49χρονος δίδασκε στο ίδιο σχολείο και πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Λίγες ώρες πριν αποκαλύψει τη πράξη του, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, όταν μετέβη σε εγκαταλελειμμένο πέτρινο οίκημα και κάρφωσε στην κοιλιά του μαχαίρι, καθώς όπως είπε δεν άντεχε τις τύψεις.

Βοσκός που τον εντόπισε αιμόφυρτο, τον μετέφερε στο νοσοκομείο Κύμης και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου.

Το μεσημέρι της Τρίτης ο 49χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ότι το ξημέρωμα της Παρασκευής 4 Απριλίου, εισέβαλλε στο 1ο δημοτικό σχολείο Κύμης και αφού έσπασε το τζάμι, πέταξε στο εσωτερικό του κτιρίου, ένα αναμμένο στουπί με βενζίνη και εξαφανίστηκε.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, έχει μετανιώσει και προέβη στην πράξη αυτή για λόγους εκδίκησης, επειδή το υπουργείο Παιδείας πριν λίγους μήνες, είχε απορρίψει την αίτηση του, για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε εξετασθεί ως μάρτυρας από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, για τα αίτια της πυρκαγιάς.