Διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου – Σοβαρές βλάβες στις «Τρύπες του Καραμανλή»

Η σχετική απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη μετά τη γεωτεχνική αξιολόγηση του σημείου


ΕΛΛΑΔΑ
16:56
30/09/2020
Διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου  - Σοβαρές βλάβες στις «Τρύπες του Καραμανλή»
3
loading

Σε πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Λεωφ. Αθηνών Σουνίου από τις 8 μ.μ. και για ένα 15ημερο προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής λόγω σοβαρών βλαβών που εντοπίστηκαν στη σήραγγα «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή).

Η σχετική απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη μετά τη γεωτεχνική αξιολόγηση του σημείου όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είναι δυνατό να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια, της κυκλοφορίας στο ρεύμα από Αθήνα προς Σούνιο.

Η προσπέλαση των οχημάτων προς το αποκλεισμένο οδικό τμήμα της Λ. Αθηνών-Σουνίου, θα διεξάγεται μέσω του οδικού άξονα Λ. Ευελπίδων -Ν.Παπαγιανόπουλου (οικισμός Κίτσι) -Λ. Αγ.Μαρίνας

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπου ο κ Πατούλης επισήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. «Τα αρμόδια συνεργεία θα προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο δυνατό» προσέθεσε και απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες και τη σχετική σήμανση προς τις παρακαμπτήριές οδούς για την διευκόλυνση τους.

Στις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφάσισαν η Γενική Διεύθυνση Έργων και Υποδομών της Περιφέρεια Αττικής, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής περιλαμβάνεται επίσης η εγκατάσταση σχετικής σήμανσης σε κρίσιμους οδικούς κόμβους "ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ" και "YABANAKI", για την καθοδήγηση των οδηγών στον εναλλακτικό οδικό άξονα καθώς και συνεχής αναγραφή μηνυμάτων στις Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων των οδικών αρτηριών της Περιφέρειας και ανάρτηση σχετικού χάρτη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Η κυκλοφορία των κινούμενων προς Σούνιο οχημάτων, μπορεί να πραγματοποιείται μέσω των εξής διαδρομών:

- Για τους κινούμενους επί της παραλιακής:

Λ. Αθηνών-Σουνίου (παραλιακή), αριστερά Βασ. Κωνσταντίνου, δεξιά Λ. Ευελπίδων (πρώην Λ. Βάρης-Κορωπίου), συνέχεια Λ. Ευελπίδων έως τη συμβολή της με οδό Ηρακλειδών (μετά κατάστημα "JUMBO"), δεξιά Ηρακλειδών, συνέχεια Ν. Παπαγιαννόπουλου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αγίας Μαρίνας, δεξιά Λ. Αγίας Μαρίνας, συνέχεια Λ. Αγίας Μαρίνας έως τη συμβολή της με Λ. Αθηνών-Σουνίου.

- Εναλλακτικά μέσω της διαδρομής:

Λ. Κων/νου Καραμανλή/ Αθηνάς (Παραλιακή), αριστερά Λ. Ευελπίδων, συνέχεια συνέχεια Λ. Ευελπίδων έως τη συμβολή της με οδό Ηρακλειδών (μετά κατ/μα "JUMBO"), δεξιά Ηρακλειδών, συνέχεια Ν. Παπαγιαννόπουλου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αγίας Μαρίνας, δεξιά Λ. Αγίας Μαρίνας, συνέχεια Λ. Αγίας Μαρίνας έως τη συμβολή της με Λ. Αθηνών-Σουνίου.

- Για τους κινούμενους επί της Λ. Βουλιαγμένης:

Λ. Βουλιαγμένης, αριστερά Καλύμνου, δεξιά Λ. Ευελπίδων, συνέχεια Λ. Ευελπίδων έως τη συμβολή της με οδό Ηρακλειδών (μετά κατάστημα "JUMBO"), δεξιά Ηρακλειδών, συνέχεια Ν. Παπαγιαννόπουλου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αγίας Μαρίνας, δεξιά Λ. Αγίας Μαρίνας, συνέχεια Λ. Αγίας Μαρίνας έως τη συμβολή της με Λ. Αθηνών-Σουνίου.

Διευκρινίζεται ότι η κυκλοφορία των κινούμενων προς Αθήνα οχημάτων, θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω του ρεύματος κυκλοφορίας προς Αθήνα της Λ. Αθηνών-Σουνίου (Ε.Ο. 91).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΠΑΊΖΕΙ με την ΖΩΉ μας με τις Τρύπες Καραμανλή

    Απαράδεκτη η Διατήρηση τους ! ΠΆΝΤΑ ήταν Πρόβλημα και η Διατήρηση τους ειναι Εγκληματική και Επιβάλλεται η Αμεση Κατεδαφιση τους για την Ελευθερη Κυκλοφορια !......ΙΑΣΩΝ !

  2. avatar Η Διατήρηση των Επικινδυνων Τρυπων 《Καραμανλη》ειναι Εγκληματικη

    Ζούμε στο 2020 και Σπεύδουμε να Επισκευσουμε ενα ΒΡΑΧΟ Που Κρεμεται Επικινδυνα Καθε Σστιγμη Πανω απο το Κεφαλι μας γιατί Λέγεται η τρύπα《Καραμανλή》 ? ειναι Απαραδαεκτο και Επιβάλλεται η Άμεση Κατεδάφιση και Απομακρινση των Βραχων και την Διανονοιξη της Παραλιακής Λεωφορου σεμας που κινούμεθα Χρόνια Καθημερινά ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ !....ΙΑΣΩΝ

  3. avatar Γκαντεμόσαυρος Κούλης

    Στείλτε τον γκαντέμη σπίτι του γιατί δε θα αφήσει τίποτα όρθιο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει