Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να παραδοθούν οι 50 νέες κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» που αποτελούν δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το Εθνικό Σύστημα Υγείας όχι μονάχα στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και όλων των υπολοίπων έκτακτων περιστατικών.

Το κατασκευαστικό τους μέρος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί καθώς το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί τηρήθηκε χωρίς παρέκκλιση. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στο γεγονός ότι επικεφαλής της επιτροπής που είχε ως σκοπό την επίβλεψη της προόδου του έργου, τέθηκε ο γνωστός καθηγητής καρδιολογίας και βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και πανεπιστημιακός καθηγητής γνωρίζει καλά τον χώρο των ΜΕΘ και καθημερινά ενημερωνόταν για την εξέλιξη δημιουργίας των κλινών. Άξιο μνείας είναι δε το γεγονός ότι η χρηματοδότηση προχωρούσε σταδιακά, κάθε φορά που ολοκληρωνόταν κάθε τμήμα των κλινών.

Οπότε τώρα που ολοκληρώνονται τα κρεβάτια το μόνο που θα απομένει θα είναι η τελετή παράδοσής τους από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα.