Το σύνολο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, αναμεταδίδουν την είδηση της έκρηξης του παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ όλες οι αναφορές επισημαίνουν ότι συνέβη μία ημέρα πριν από την επίσκεψη της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Από τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδεται και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

«Μία ημέρα πριν από την επίσκεψη της καγκελαρίου, στην Αθήνα εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές» αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), σε τηλεγράφημά του και επισημαίνει ότι δύο άγνωστοι είχαν προηγουμένως ειδοποιήσει, με τηλεφώνημά τους σε εφημερίδα και ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Μεταφέρει δε τη δήλωση του κ. Κεδίκογλου, «δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τους στόχους τους».

Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται ακόμη ότι η έκρηξη συνέβη κοντά σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα και ότι η Αστυνομία υποπτεύεται κάποια από τις πολλές αριστερές οργανώσεις.

Παρόμοιο ρεπορτάζ από την έκρηξη δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Die Zeit» ενώ το περιοδικό «Der Spiegel» στην ιστοσελίδα του, κάνει λόγο για «έκρηξη η οποία συντάραξε την Αθήνα λίγο πριν από την επίσκεψη της Άγγελα Μέρκελ».

Σημειώνει δε, ότι το χτύπημα συμπίπτει με την ανακοίνωση για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Η είδηση καλύπτεται και από τα περισσότερα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δελτία ειδήσεων. Ειδικά στο δελτίο της Νοτιοδυτικής Ραδιοφωνίας (SWR), υπογραμμίστηκε ότι από την έναρξη της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός εμπρηστικών επιθέσεων στην Ελλάδα.