Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της έκρηξης έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στην καρδιά της Αθήνας, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να τοποθετούν στις πρώτες θέσεις τις τελευταίες εξελίξεις από τη χώρα μας.

Τα τελευταία καλά νέα από τον τομέα της οικονομίας επισκιάζονται από το τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ αρκετοί ανταποκριτές συνδέουν το γεγονός με την αυριανή επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, καθώς και με την πολύ-αναμενόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

«Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας στο κέντρο της Αθήνας, σπάζοντας τις τζαμαρίες σε κοντινά καταστήματα, αλλά χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Και συμπληρώνει: «Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων ύστερα από τέσσερα χρόνια, και μια μέρα πριν την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ».

«Η έκρηξη ήρθε μια ημέρα πριν την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, της επικεφαλής της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να εξασφαλίσει η Ελλάδα ότι δεν θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους πριν από δύο χρόνια», σχολιάζει η Telegraph.

Στα περισσότερα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα, η είδηση μεταδόθηκε μέσω του πρακτορείου Associated Press. «Η έκρηξη ακούστηκε σε όλη την περιοχή, που αποτελεί μία από τις πιο κεντρικές εμπορικές ζώνες της ελληνικής πρωτεύουσας, λίγα τετράγωνα μακριά από το ελληνικό κοινοβούλιο. Είχαν προηγηθεί δυο ανώνυμα τηλεφωνήματα σε μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα και σε μια εφημερίδα ότι μια βόμβα είχε τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο έξω από το κτίριο της Τράπεζας», αναφέρει το πρακτορείο.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την είδηση της έκρηξης. «Βόμβα εξερράγη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στην Τράπεζα της Ελλάδος πριν από την επίσκεψη Μέρκελ».