Τα τελικά στοιχεία για τα πολυμελή τμήματα που λειτουργούν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΟΛΜΕ, καταγγέλλοντας την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις της.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε 302 σχολεία υπάρχουν τουλάχιστον 1.550 τάξεις όπου οι μαθητές υπερβαίνουν τους 25. Απ’ αυτές, τουλάχιστον οι 383 τάξεις έχουν 28 – 30 μαθητές και σε 25 περιπτώσεις φοιτούν περισσότεροι από 30 μαθητές.

«Δεν πιστεύουμε ότι με αυτές τις συνθήκες μπορεί να προχωρήσει αποτελεσματικά το εκπαιδευτικό έργο και να ενισχυθούν οι διαδικασίες της μάθησης και της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που καταλήγει: «Θέλουμε μια ξεκάθαρη απάντηση. Ποιος τελικά εκφράζει την πολιτική του Υπουργείου; Αν αυτό το κάνει η πολιτική του ηγεσία, θα γίνει καμιά προσπάθεια να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της; Αν θέλουμε να μιλάμε για καλύτερη Παιδεία, πρέπει και να το εννοούμε».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.