Σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά βρίσκεται ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αναφορικά με την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αθήνα.

Ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, δήλωσε ανήσυχος με την κατάσταση και τόνισε πως έχει θέσει όλο το μηχανισμό του δήμου στη διάθεση του κράτους.

Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι ο δήμος Αθηναίων κάνει απολυμάνσεις από άκρη σε άκρη της πόλης με έμφαση κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία και στάσεις λεωφορείων.

Όπως είπε για τις ευάλωτες ομάδες λειτουργεί μια πρώτη δομή φιλοξενίας για άστεγους χρήστες, ενώ γίνονται εντατικές προσπάθειες προκειμένου να λειτουργήσει και δεύτερος χώρος έως τα Χριστούγεννα.

Για τους αστέγους τόνισε ότι σε ελάχιστο χρόνο δημιουργήθηκε μια νέα πρότυπη δομή, ένα πολυδύναμο κέντρο, που συνδυάζει το υπνωτήριο με τις λειτουργίες ενός κέντρου ημέρας, δηλαδή ενός χώρου όπου μπορούν να κάνουν ντους και να πλύνουν τα ρούχα τους. Χωράει 400 ανθρώπους και έως τώρα φιλοξενεί 280 με 290 άτομα.

Οριζόντιο το πρόβλημα του κορονοϊού στην Αθήνα

Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι οριζόντιο σε όλη την πόλη και πως κανείς δεν θα πρέπει να κάνει το λάθος να πιστέψει ότι είναι ασφαλής καθώς ο κορονοϊός είναι αόρατος, ύπουλος και κινείται με τρομερή ταχύτητα.

«Δεν έχουμε τοίχους στην πόλη. Δεν σηκώνουμε φράγματα. Το πρόβλημα είναι συνολικό και οριζόντιο. Πρέπει συντεταγμένα να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Για όσους αρνούνται την ύπαρξη του ιού ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι σε περιόδους κρίσεων μπορεί να βγάλουμε τους καλύτερους αλλά και τους χειρότερους εαυτούς μας.

Μεγάλος Περίπατος: Αλλαγές το 2021 στην Πανεπιστημίου

Για τον Μεγάλο Περίπατο ο κ. Μπακογιάννης προανήγγειλε αλλαγές με νέα διαμόρφωση σε όλο το μήκος της Πανεπιστημίου, με τα έργα να ξεκινούν το 2021 αφού πρώτα γίνει διαβούλευση.

«Έχω φάει πάρα πολύ μεγάλο ξύλο για τον Μεγάλο Περίπατο. Δεν σας κρύβω ότι το περίμενα», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με το γήπεδο του Παναθηναϊκού ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ελπίζει σύντομα σε καλά νέα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει περισσότερα.