Μονάδα αρνητικής πίεσης για την νοσηλεία παιδιών με κορονοϊό απέκτησε η ΜΕΘ παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης, «ενώσαμε τις δυνάμεις μας και καταφέραμε να δώσουμε στα παιδιά της Δυτικής Ελλάδος ένα πρότυπο θάλαμο αρνητικής πίεσης, εξοπλισμένο με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει, όπως αναπνευστήρες, κρεβάτια, σύστημα αρνητικής πίεσης, καθώς και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται για την νοσηλεία των παιδιών με κορονοϊό».

Μάλιστα, όπως τονίζει, «αν τυχόν ένα παιδί νοσήσει από τον κορονοϊό και κριθεί αναγκαία η υποστήριξή του σε μονάδα εντατικής θεραπείας, δεν θα χρειαστεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, αλλά θα μπορεί να νοσηλευθεί με ασφάλεια στο νοσοκομείο μας».

Όπως προσθέτει, «τα δύο κρεβάτια της μονάδας είναι απομονωμένα και δεν έχουν σχέση με την υπόλοιπη ΜΕΘ, αφού υπάρχει ξεχωριστή είσοδος, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό θα εργάζεται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη μονάδα».

Όσον αφορά στο ιατρικό προσωπικό, ο Ανδρέας Ηλιάδης επισημαίνει, ότι «οι γιατροί που θα έχουν την ευθύνη των επιβεβαιωμένων ή των ύποπτων κρουσμάτων, θα είναι οι γιατροί που αυτή τη στιγμή εργάζονται στην ΜΕΘ παίδων και εφήβων, ενώ, όπως προσθέτει, «έχει ήδη εγκριθεί από την 6η υγειονομική περιφέρεια επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό».

Επίσης, ο Ανδρέας Ηλιάδης ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «υπάρχει σύστημα ενδοεπικοινωνίας με την κύρια μονάδα της ΜΕΘ, ώστε αν απαιτηθεί κάποια βοήθεια, να υπάρχει άμεση ανταπόκριση».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες για την ίδρυση της μονάδας, ο Ανδρέας Ηλιάδης λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «υπήρξε δωρεά εξοπλισμού από την εταιρεία Ecoelastica, που είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, δόθηκε η έγκριση από τον διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη και προχωρήσαμε με την βοήθεια του καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και λοιμωξιολόγου, Χαράλαμπου Γώγου».