Για την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (11/9)  ο πρώην πρύτανης  του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«1.300.000 παιδιά και 200.000 εκπαιδευτικοί επιστρέφουν τη Δευτέρα στα σχολεία. Δε γίνεται να κρατήσουμε αυτό τον πληθυσμό έξω από τον φυσικό τους χώρο, το σχολείο. Το να ακούμε 5-10-20 διαμαρτυρίες (σ.σ. για τη χρήση μάσκας), δεν είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά. Το μεγάλο θέμα είναι η υγεία των παιδιών» σημείωσε ο κ. Μπαμπινιώτης μιλώντας στο Mega.

Εστίασε στην ανάγκη να ακούμε όλοι τους ειδικούς για τα θέμα της υγείας αναφέροντας:

«Γνωρίζω τους λοιμωξιολόγους και τους επιδημιολόγους. Είναι πολύ σοβαροί άνθρωποι και αναλυτές, που μελετούν τη λεπτομέρεια. Αν δεν ακούμε αυτούς, θα χάσουμε το δάσος» πρόσθεσε.

Ο καθηγητής, σημείωσε, πως θα υπάρχουν προβλήματα με την επαναλειτουργία των σχολείων, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πώς όλοι οφείλουν να ενισχύσουν μαθητές, δασκάλους και γονείς.

Ερωτηθείς για το αν η εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι διαφορετική, ξεκαθάρισε πως «δεν αλλάζει τίποτα όταν τα παιδιά είναι στον φυσικό τους χώρο, στο σχολείο».

Παράλληλα, υποστήριξε, πώς η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων αποτελεί μια «μεγάλη άσκηση. Ένα αυτά που διδάσκει το σχολείο είναι η αίσθηση του υπεύθυνου πολίτη».

Σχολιάζοντας τις θεωρίες που διακινούν οι αρνητές της πανδημίας, είπε ότι «κινούνται σε επίπεδο ανορθολογισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα μέρος εντάσσεται στην αντίθεση στη μάσκα. Γιατί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και πανδημία, άρα ούτε η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη».

«Ας μείνουμε στον ορθό λόγο. Αυτή η χώρα διέπρεπε και επιβλήθηκε ο πολιτισμός της γιατί ήταν πολιτισμός του ορθού λόγου και του στοχασμού» συμπλήρωσε.