«Η ρύθμιση για το φρέσκο γάλα θα “αφανίσει” την Ήπειρο»

Αγελαδοτρόφοι καλούν τους βουλευτές να μη δώσουν θετική ψήφο


ΕΛΛΑΔΑ
12:47
24/03/2014
«Η ρύθμιση για το φρέσκο γάλα θα "αφανίσει" την Ήπειρο»
3
loading

Έκκληση προς τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου - και ιδιαίτερα τους Ηπειρώτες - «να μη συμβάλουν στον "αφανισμό" του τόπου, με την ψήφο τους στον νόμο για το φρέσκο γάλα» καλούν οι αγελαδοτρόφοι της Άρτας και της Πρέβεζας.

Σε σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζουν «Δούρειο Ίππο» για την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας τη διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος, ενώ προειδοποιούν τους βουλευτές της Ηπείρου ότι θα είναι «ανεπιθύμητοι στον τόπο».

Οι Ηπειρώτες αγελαδοτρόφοι, τονίζουν ότι «το φρέσκο γάλα, πέρα από νόμους και οδηγίες που εκπορεύονται από μεγάλες κτηνοτροφικές εταιρείες και επιχειρήσεις, είναι μόνο αυτό που, από τους κτηνοτρόφους, πηγαίνει άμεσα στον καταναλωτή μετά από παστερίωση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα».

Ειδικότερα, σημειώνουν, σε μία περίοδο κατά την οποία η κτηνοτροφία περνάει σοβαρή κρίση, η τρόικα αξιοποιώντας τη μελέτη του ΟΟΣΑ, πιέζει για να θεωρηθεί «φρέσκο» ένα είδος γάλακτος «αμφίβολης ποιότητας και διατροφικής αξίας, ένα υποβαθμισμένο προϊόν - κονσέρβα, που μπορούν να προωθήσουν φθηνά στην Ελλάδα οι ξένες βιομηχανίες, αποσπώντας μεγάλα κέρδη σε βάρος της ελληνικής αγελαδοτροφίας και οδηγώντας τη σε διάλυση».

Ωστόσο, η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, ύστερα από την προτροπή πολλών κτηνοτρόφων μελών της, και σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων Πρέβεζας - Άρτας, αναμένεται να πραγματοποιήσει σύσκεψη στη Σαμψούντα της Πρέβεζας, την Τετάρτη 26 Μαρτίου, για το θέμα προκειμένου να καθορίσουν κοινή στάση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Αθηναίος

  ΕΣΕΙΣ οι ΙΔΙΟΙ την αφανίσατε τόσα χρόνια, που χωρίς ΝΤΡΟΠΗ ΚΛΕΨΑΤΕ και ΡΟΚΑΝΙΣΑΤΕ τα εκατομμύρια των επιδοτήσεων σε κουρσάρες και μπουζούκια..... Τώρα ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ να πάρετε και άλλα σε ΒΑΡΟΣ των υπολοίπων Ελλήνων....ΝΤΡΟΠΗ σας....

 2. avatar bomber

  Ηπειρώτες όταν έβλεπα στις εκλογές όλη την Ήπειρο μπλε και μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι ήταν καλά ......καθίστε στον άξονα τώρα .

  1. avatar Αθηναίος

   Θα την ξαναδείς ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΗ.... Αδιαφορούμε τι θα πάθει [...] ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει