Νέα μέτρα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή για τις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων σε γηροκομεία της Θεσσαλονίκης.

Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξή της στο OPEN η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τα επισκεπτήρια έχουν κοπεί εδώ και μήνες. Αυστηροποιούνται οι ποινές. Αυτή τη στιγμή το πρόστιμο για έναν εργαζόμενο και μία δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων είναι στις 3.000 ευρώ. Με τα νέα μέτρα ποσό αυτό θα ανέβει πάνω από τις 5.000 ευρώ. Θα μιλήσουμε για νέα πρωτόκολλα εντός δομής, προ κρούσματος και μετά το κρούσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στους βρεφονηπιακούς σταθμούς η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως θα ανοίξουν κανονικά και χωρίς κανένα περιορισμό την 1η Σεπτεμβρίου, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους και μη υποχρεωτική στα παιδιά.

Αναμένονται επίσης επικαιροποιημένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ ενώ όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου οι εργαζόμενοι επίσης πρέπει να έχουν περάσει από τεστ πριν πάνε στον σταθμό.