Στην πρώτη του εμφάνιση στην ενημέρωση για τον κορονοϊό ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε ότι τα σήμερα συμπληρώνονται 6 μήνες από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφονται περισσότερα από 200 κρούσματα την ημέρα.

Πάντως, η όποια επιβράδυνση των τελευταίων ημερών δεν πρέπει να μας επηρεάζει. «Η επιδημία σιγοβράζει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

«Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και θα έδινε περισσότερα από 400 κρούσματα ημερησίως φαίνεται να έχει περιοριστεί.

Αυτό οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν σε τοπικό επίπεδο και στη χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό» τόνισε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Η τακτική ενημέρωση θα γίνεται στο υπουργείο Υγείας κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 18.00 από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Για τις ημέρες που θα απουσιάζει ο Σωτήρης Τσιόδρας τη θέση του θα παίρνει ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

ΕΟΔΥ: 168 νέα κρούσματα σήμερα

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα 25/8 στην Ελλάδα είναι 168. Από αυτά τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επιπλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, έχει καταγραφεί ακόμη ένας θάνατος.

Συνολικά, οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 243. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.987. 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού»

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη δύο νέα εξεταστήρια στα οποία θα διενεργούνται δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό, με στόχο να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχιακό μέγαρο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι χώροι όπου θα δημιουργηθούν τα δύο νέα κέντρα για την covid-19 θα γίνουν γνωστοί τις επόμενες ημέρες από τον κ. Ζέρβα, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος από τη συνεργασία του κεντρικού δήμου με τον ΕΟΔΥ και αισιόδοξος πως τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα «είναι προς όφελος της πόλης».

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων. Και είναι θετικό να έχουμε συνεργασία με τους δήμους, τους περιφερειάρχες και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, είδαμε κάποιους χώρους με τον δήμαρχο, που θα ανακοινωθούν σύντομα, στους οποίους θα γίνουν εξεταστήρια για τον κορονοϊό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το δωρεάν τεστ θα γίνεται σε συνεννόηση με τα νοσοκομεία, ενώ τα δύο εξεταστήρια θα στελεχωθούν από προσωπικό του ΕΟΔΥ. «Το αργότερο έως την Δευτέρα, 31 Αυγούστου, θα λειτουργήσουν οι χώροι εξέτασης» υποσχέθηκε ο κ. Αρκουμανέας.

«Μετά το καλοκαίρι έχουμε μια έξαρση των κρουσμάτων και υπάρχει μια αγωνία. Υπάρχει όμως εγρήγορση, διαρκείς έλεγχοι και παρότι ανησυχούμε, βλέπουμε την κατάσταση με αισιοδοξία γιατί είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με το πρώτο κύμα του κορονοϊού», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

TAGS