Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην Πύλη Ε1 θα βρίσκονται από σήμερα εξειδικευμένα κλιμάκια γιατρών και νοσηλευτών προκειμένου να κάνουν τεστ για κορονοϊό.

Ειδικότερα, μετά από εντολή του Πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής-ΙΣΑ θα κάνει από τις 10:00 σε εθελοντική βάση τυχαιοποιημένους δειγματοληπτικούς ελέγχους ρινοφαρυγγικού δείγματος με την τεχνική PCR.

Οι έλεγχοι θα γίνονται σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από ιό SARS-CοV-2, όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα.

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

«Τα κλιμάκια μας θα πραγματοποιήσουν όσους ελέγχους χρειάζεται προκειμένου να διαμορφώσουμε μία ικανοποιητική εικόνα και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα.

Θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Στόχος μας η χώρα μας να παραμείνει ασφαλής» δήλωσε ο κ. Γιώργος Πατούλης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.