Περισσότεροι από 120 έλεγχοι έχουν γίνει τις τελευταίες 10 ημέρες στην Αχαΐα, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Σύμφωνα με την Περιφέρεια, στελέχη της διεύθυνσης υγείας της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας συμμετέχουν σε κλιμάκια ελέγχων σε συνεργασία με την Αστυνομία και στελέχη τής διεύθυνσης ανάπτυξης.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 30 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου διενεργήθηκαν 122 έλεγχοι που αφορούσαν τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλων μέτρων προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και χώρους συνάθροισης κοινού, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, έγιναν 90 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 32 έλεγχοι σε εμπορικά καταστήματα.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων παρατηρήθηκε συμμόρφωση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ωστόσο σε όσες παραβάσεις διαπιστώθηκαν επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα».

Σε δηλώσεις που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφορικά με τους ελέγχους, τόνισε ότι «οι έλεγχοι σε ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες».

«Σκοπός μας είναι να γίνει συνείδηση σε όλους ότι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι η μοναδική επιλογή μας για να είμαστε όλοι ασφαλείς», είπε, προσθέτοντας ότι «η δημόσια υγεία θα διαφυλαχτεί με κάθε μέσο και καμία έκπτωση δεν θα γίνει δεκτή».