Δυσάρεστα είναι τα νέα που προκύπτουν από το χτύπημα της κακοκαιρίας στην Εύβοια, καθώς δύο άνθρωποι φαίνεται πως έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον δηλώσεις του δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς στον ΣΚΑΪ, χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν ένας άνδρας 85 ετών και μία γυναίκα ίδιας ηλικίας, με τις δύο περιπτώσεις να είναι στα Πολιτικά.

Δεκάδες εγκλωβισμένα άτομα – Πλημμύρισαν υπόγεια

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν στην Εύβοια οι βροχές και οι καταιγίδες που ξέσπασαν στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από την γέφυρα του Αφρατίου, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

Πολλά υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία. Επίσης υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους από τα νερά ανθρώπους στα Πολιτικά και σε άλλες περιοχές.

Ανετράπη όχημα της Αστυνομίας

Θύμα της κακοκαιρίας έπεσε ένα όχημα της Αστυνομίας, το οποίο ανετράπη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eviathema.gr, στην προσπάθεια του αστυνομικό όχημα να μεταφέρει κάποιους από αυτούς από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, ανετράπη εκτός δρόμου ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Την ίδια ώρα όχημα βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Περιοχή Άγιος Πανοράματος όπου η κατάσταση παρόμοια. Έσπευσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε όχημα της Πυροσβεστικής και τον απεγκλώβισε οδηγώντας τον σε ασφαλές σημείο.