Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις 9,21 το πρωί της Δευτέρας στο Πρώτη Σερρών όταν οι κάτοικοι έντρομοι είδαν ένα μικρό αεροσκάφος να πέφτει μέσα στο χωριό.

Το μονοκινητήριο Τσέσνα έπεσε σε πρόσοψη σπιτιού, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ούτε ο χειριστής του ούτε κάποιος κάτοικος του χωριού.

Σε βίντεο ντοκουμέντο το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Δευτέρας, διακρίνονται δύο γυναίκες να κάθονται στο πεζοδρόμιο έξω από ένα μικρό κατάστημα. Ξαφνικά, η μία από τις δύο δείχνει με το χέρι της προς τον ουρανό. Έχει αντιληφθεί το μικρό μονοκινητήριο και το βλέπει να έρχεται προς τα πάνω τους.

Σηκώνεται από τη θέση της και συνεχίζει να δείχνει προς τον ουρανό. Ταυτόχρονα, ένα μαύρο αυτοκίνητο περνάει από μπροστά της. Ο οδηγός δεν έχει αντιληφθεί το παραμικρό. Όταν φτάνει στο τέλος του δρόμου και αρχίζει να στρίβει, το αεροσκάφος πέφτει πάνω στο σπίτι.

Περνάει πάνω από το αυτοκίνητο χωρίς καν να το ακουμπήσει και καρφώνεται στον τοίχο. Αμέσως μετά μια άλλη γυναίκα τρέχει προς το σημείο για να δει τι είχε συμβεί ενώ και κάποιοι άλλοι κάτοικοι σπεύδουν για να βοηθήσουν.

Η μια από τις δυο γυναίκες παρούσες στο περιστατικό, σύμφωνα με το Mega, ήταν η μητέρα του 19χρονου που πιλόταρε το μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Οι πρώτες στιγμές μετά την πτώση

Σε ακόμα ένα βίντεο το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, απεικονίζονται οι πρώτες στιγμές μετά την πτώση. Στα πρώτα αυτά λεπτά μετά την συντριβή του αεροσκάφους, στο σημείο έχουν σπεύσει πολίτες οι οποίοι σήκωσαν από το έδαφος τον χειριστή και τον έβαλαν μέσα σε ταξί το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο καθώς το κέντρο Υγείας της περιοχής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ευτυχώς τα τραύματα του δεν είναι σοβαρά και δεν αποκλείεται ακόμα και αύριο να πάρει εξιτήριο.

Στο ρεπορτάζ το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αναφέρθηκε πως σε έναν από τους ελιγμούς που πραγματοποίησε ο νεαρός χειριστής το φτερό χτύπησε σε δέντρο και στη συνέχεια βούτηξε προς το έδαφος πάνω στα κτίρια του χωριού.

Ο πρόεδρος του χωριού, Πρώτη Σερρών, μιλώντας στην κάμερα του Alpha ανέφερε πως ο νεαρός πραγματοποίησε χαμηλή πτήση ώστε να χαιρετήσει τη μητέρα του που εκείνη τη στιγμή εργαζόταν στο φαρμακείο.