Ένα ιδιαίτερο δώρο είχαν την ευχαρίστηση να λάβουν γιατροί και νοσηλευτές της χώρας τώρα που η κρίσιμη περίοδος του lock down πέρασε.

To lockdown εκτόξευσε τις πωλήσεις των sex shops παγκοσμίως. Θα λέγαμε ότι όσο τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονταν, ανέβαιναν και οι πωλήσεις των sex toys. Σύμφωνα με το περιοδικό T3, η  εταιρεία Womanizer είχε αύξηση 50% στις πωλήσεις της από την 1 Ιανουαρίου, όταν και ξεκίνησε η ραγδαία εξάπλωση του ιού στην Κίνα. Αντίστοιχα, από τη Δανία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, όλοι το έριξαν λίγο παραπάνω στο παιχνίδι. Ενώ, οι Ρώσοι το έριξαν στις sexy στολές νοσοκόμων.

Κι ενώ οι περισσότεροι φαίνεται ότι πειραματιζόμασταν σεξουαλικά, οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας -που ήταν εκείνοι που πρωτίστως μόχθησαν περισσότερο στην περίοδο της καραντίνας- δεν είχαν τον ίδιο χρόνο για τέτοια παιχνίδια. Ωστόσο, με τη σταδιακή λήξη των lockdown σε όλο τον πλανήτη, κάποια sex shops πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν δώρο σε γιατρούς και νοσηλευτές, λέγοντας ευχαριστώ με τον δικό τους τρόπο.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με ρεπορτάζ του vice.com το Mega Sex Shop, ακολουθώντας το παράδειγμα από sex shops άλλων ευρωπαϊκών χωρών, προσέφερε ερωτικά παιχνίδια και βοηθήματα σε επαγγελματίες της υγείας, ώστε να ευχαριστηθούν και να ξεκουραστούν τώρα που πέρασε η κρίσιμη περίοδος της καραντίνας.

Ο ενθουσιασμός των νοσηλευτών και των γιατρών ήταν μεγάλος, όπως λέει ο Πάνος Καραγιάννης, ιδιοκτήτης του Mega Sex Shop. «Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς επικοινώνησαν μαζί μας μετά από μέρες και πραγματικά εισπράξαμε την ευχαρίστηση που ένιωσαν μέσα από τα δώρα μας. Χαρακτηριστικά, μία νοσηλεύτρια από το Νοσοκομείο Σωτηρία είπε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία ψυχολογικής αποσυμπίεσης», σημειώνει.