Κλείνει στις 13:30 το μεσημέρι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται σήμερα για την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Γιοακίμ Γκάουκ στην Αθήνα, ενώ σε ισχύ τέθηκε από τις 8 το πρωί το μέτρο της απαγόρευσης συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «ΣΤΑ.ΣΥ», «με υπόδειξη της Αστυνομίας και για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού» ο σταθμός θα παραμείνει κλειστός από τις 13:30 και μέχρι νεωτέρας.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, ισχύει έως τις 19:00 και αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) – Ομήρου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) – Καψάλη – δεξιά Ηροδότου – αριστερά Υψηλάντου – δεξιά Γενναδίου – Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής – Β. Κωνσταντίνου – Β. Όλγας – Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου)».