Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, πέντε κοινότητες της Κορινθίας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω της φωτιάς που καίει εδώ και τρεις μέρες στις Κεχριές.

Πρόκειται για τις κοινότητες:

  • Ξυλοκερίζης,
  • Σοφικού,
  • Αθικίων,
  • Γαλατακίου και
  • Αγίου Ιωάννη.

του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22-07-2020.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες.

Ενεργοποίηση του Copernicus μετά από αίτημα Χαρδαλιά

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου, που επλήγη από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για την διαχείριση του έργου τους.

Εκκενώθηκε κι άλλος οικισμός και κατασκήνωση – Γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στις Κεχριές στην Κόρινθο ενώ εκκενώθηκε και έβδομος οικισμός. Η Πυροσβεστική προχώρησε σε εισήγηση για εκκένωση του οικισμού Δρασσά ενώ οι υπεύθυνοι κατασκήνωσης στην περιοχή προχώρησαν επίσης σε εκκένωση.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι τεράστια.