Βατόπουλος: Μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός

«Ανά πάσα στιγμή μπορεί εξαπλωθεί η νόσος πολύ γρήγορα»


ΕΛΛΑΔΑ
10:43
17/07/2020
Βατόπουλος: Μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός
5
loading

Τα ορφανά κρούσματα είναι αυτά που πρέπει να προσέχουμε περισσότερο είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Τα ορφανά δείχνουν τον πραγματικό κίνδυνο εξάπλωσης στην κοινότητα, αυτά πρέπει να κοιτάμε με προσοχή» είπε μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Το βασικό είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί εξαπλωθεί η νόσος πολύ γρήγορα, άρα δεν πρέπει να χαλαρώνουν» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Πότε όμως πρέπει να χρησιμοποιούνται οι μάσκες;

«Οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται στους κλειστούς χώρους, που είναι πολλοί άνθρωποι, αλλά και στους ανοιχτούς όταν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Αν θέλω για παράδειγμα να μπω σε ζαχαροπλαστείο και δω 10 άτομα μέσα, φοράω μάσκα. Όταν βλέπουμε πολύ κόσμο φοράμε μάσκα» δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας.

Ο κ. Βατόπουλος έκανε αναφορά στις υφασμάτινες μάσκες.

«Οι υφασμάτινες μάσκες πρέπει να είναι διπλής ραφής και λιγάκι χοντρές. Κυκλοφορούν κάποιες που είναι σχεδόν διαφανείς και δεν κάνουν πολλά πράγματα. Θέλει να έχουν τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ. Οι προσωπίδες που πιάνουν όλο το πρόσωπο είναι επίσης ικανοποιητικές, αυτές που είναι μισές δεν κάνουν τίποτα. Όσες είναι από το πιγούνι προς τα πάνω δεν καλύπτουν τη μύτη, αυτές νομίζω δεν είναι σωστές. Νομίζω θα βγάλει και η επιτροπή κάποιες προδιαγραφές που θα ανακοινωθούν και θα τα ξεκαθαρίζει αυτά τα πράγματα» περιέγραψε.

Ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνουν για τον συνωστισμό που υπάρχει στα beach bar.

«Όλοι αυτοί οι χώροι που έχουν πολύ κόσμο, αγνώστους μεταξύ τους και συνωστισμό, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερμετάδοσης. Τα πανηγύρια που μαζεύουν δε πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα, γιατί και εμείς από την Αθήνα θα πάμε στο πανηγύρι στο χωριό, είναι ακόμη μεγαλύτερη εστία υπερμετάδοσης. Καταλαβαίνω το κοινωνικό, οικονομικό κόστος, αλλά τι να κάνουμε».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Συμφωνώ απόλυτα

  Μάσκα για να μη βλέπουμε το χάλι μας και το ασπίδες να μην ακούμε αυτά που λες και μας τάζεις

 2. avatar Κοίτα να δεις

  Πάνω που θα έδινες τα αναδρομικά στους συνταξιούχους φάγατε με το έτσι θέλω πάλι ο κορονοιος χτυπάει την πόρτα μας..... Αχ αχ αχ Πάντως το μυαλό μας δεν είναι κλούβιο

 3. avatar Φέρεται

  Και άλλους από Αμερική από Αγγλία από Σουηδία και μετά προτείνεται μάσκα

 4. avatar οχι…

  ...ρε γαμωτο, δηλαδη στις παρτουζες θα φοραμε μασκα;

 5. avatar 124

  \" Καταλαβαίνω το κοινωνικό, οικονομικό κόστος, αλλά τι να κάνουμε».\"

  Μετάφραση: \" χε@[email protected]#α για εσάς, εγώ βρέξει χιονίσει θα το πάρω το μηνιάτικο. \"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει