Στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την ανάδειξη νέου προέδρου θα μονομαχήσουν ο Βασίλης Αλεξανδρής και ο Γιάννης Αδαμόπουλος, ενώ η αποχή που έφθασε το 42,41% (επί των 21.471 εγγεγραμμένων προσήλθαν και ψήφισαν 12.366 δικηγόροι, ποσοστό 57,59 %).

Οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 και την μεθεπόμενη Τρίτη 4 Μαρτίου 2014.

Ο Βασίλης Αλεξανδρής, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έλαβε ποσοστό 34,76% (ψήφους 3.906) και ο Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 23,14% (ψήφους 2.600).

Στην εκλογική αναμέτρηση του ΔΣΑ ακολουθούν ο Βασίλης Παπαστεργίου με ποσοστό 13,24% (ψήφους 1.488), ο Παναγιώτης Γαλετσέλλης με ποσοστό 10,97% (ψήφους 1233), ο Παναγιώτης Περάκης με ποσοστό 6,74% (ψήφους 757), ο Άγγελος Βρεττός με ποσοστό 5,45% (ψήφους 612), ο Γιώργος Παριανός με ποσοστό 3,05% (ψήφους 343) και τέλος ο Γιώργος Μαραγκός με ποσοστό 2,66% (ψήφους 299).

Το 2011 στις εκλογές του α’ γύρου των εκλογών του ΔΣΑ πρώτος είχε έρθει με ποσοστό 26,07% ο Δημήτρης Βερβεσός και δεύτερος ο Γιάννης Αδαμόπουλος με ποσοστό 19,92%.

Ο κ. Αλεξανδρής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε: «Το σημερινό αποτέλεσμα είναι η έμπρακτη απάντηση των δικηγόρων στην εγκατάλειψη του κλάδου, στην υποβάθμιση του ΔΣΑ. Την επόμενη εβδομάδα όλοι μαζί δυναμικά και ανεξάρτητα σφραγίζουμε την νέα δημιουργική πορεία του Συλλόγου».

Παράλληλα, ο κ. Αδαμόπουλος δήλωσε: «Η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας έστειλε σήμερα ένα σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Συγχαίρω τον κ. Αλεξανδρή – όπως και τους λοιπούς συνυποψηφίους μας – για το σημερινό αποτέλεσμα και τον καλώ την προσεχή εβδομάδα να δώσουμε έναν έντιμο και όμορφο αγώνα, επιτέλους χωρίς λασπολογίες και χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη», αλλά στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων και χωρίς να κρύβουμε τις ταυτότητές μας.

Από τη δική μου πλευρά, έχοντας πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και έχοντας μάθει να αγωνίζομαι σκληρά, θα συνεχίσω την προσπάθεια για την προάσπιση της δικηγορικής ύλης, τη διασφάλιση των νόμιμων αμοιβών μας και τη διευκόλυνση της δικηγορικής καθημερινότητας με τη μετάβαση της δικηγορίας στην ψηφιακή εποχή, επιτεύγματα που μέχρι σήμερα πετύχαμε όλοι μαζί.

Η επαναληπτική εκλογή της προσεχούς Κυριακής και Τρίτης είναι πεδίο σύγκλισης ευρύτερων δυνάμεων στη βάση κοινών δικηγορικών αξιών. Καλώ όλους εκείνους τους φορείς που αποδέχονται επί της αρχής την αγωνιώδη θεσμική μάχη συλλογικής αξιοπρέπειας που δίνουμε για την ελάφρυνση του Έλληνα δικηγόρου και τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματος, να τη δώσουμε στο μέλλον μαζί».

Τέλος, ο κ. Αδαμόπουλος, προσέθεσε: «Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και ζητώ με ευθύτητα και ειλικρίνεια την ανανέωση της εντολής και της εμπιστοσύνης τους».