Έξω από το υπουργείο Υγείας βρέθηκαν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε από τις 8 το πρωί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι διαδηλωτές θέλησαν να μπουν στο κτίριο αλλά βρέθηκαν μπροστά από κλειστές πόρτες, πίσω από τις οποίες υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα ο αστυνομικός που βρισκόταν στην είσοδο ζήτησε από έναν γιατρό να φορέσει μάσκα.

«Φόρα μάσκα γιατρέ, είμαστε τόσοι άνθρωποι, θα κολλήσεις τους ανθρώπους. Την υγεία μου κοιτάζω» είπε ο αστυνομικός και ο γιατρός του απάντησε: «Για την υγεία σου θέλουμε προσλήψεις».

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έφυγαν με κατεύθυνση προς το Μαξίμου μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό και οι υπόλοιποι παρέμειναν στο υπουργείο Υγείας.

«Οι ανάγκες στη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια είναι πάγιες και διαρκείς. Δεν ξεκίνησαν ούτε τελειώνουν με τον κορονοϊό», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.

«16.000 εργάζονται στα Νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες υγείας με ελαστικές μορφές απασχόλησης». Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι 40.000» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «το ίδιο το κράτος διαπιστώνει ότι το κενό τους είναι δυσαναπλήρωτο, γι’ αυτό και οδηγούνται σε συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων». Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει επίσης ότι οι επικουρικοί υγειονομικοί που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας «δεν πληρώνονται το μισθό τους και τα εξαιρέσιμα».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Φωτογραφίες-βίντεο: Γιάννης Κέμμος