Δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος σε φορείς και ιδιώτες που επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσεως, τοπικού ή πανελλαδικού χαρακτήρα, απευθύνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Οι χορηγίες, όπως σημειώνεται στο Δελτίο Τύπου, αποτελούν το βασικό πόρο για την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων που προτείνει ή υποστηρίζει η Επιτροπή προκειμένου αυτές να καλύψουν το μεγαλύτερο δυνατό γεωγραφικό εύρος και να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Αναλυτικά το κείμενο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος έχει ως εξής, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ:

Σκοπός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», είναι να συντονίσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Στόχος είναι η επανασύσταση της Ελλάδας, από την αρχή της σύγχρονης ιστορίας της μέχρι την Ελλάδα του σήμερα, η πορεία αυτών των 200 χρόνων.

Ως θεσμικό όργανο του συντονισμού των Επετειακών Εορτασμών, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» αναζητά το ενδιαφέρον φορέων ή ιδιωτών που επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσεως ή δράσεων στον τόπο τους ή πανελλαδικά. H Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν τυγχάνει κρατικής χρηματοδότησης. Η επιλογή της δράσης ή των δράσεων θα γίνει από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021», μέσω της ειδικά διαμορφωμένης για αυτόν τον σκοπό ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν σχετικό email στο [email protected] έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.