Ανοίγει και πάλι η ρωσική αγορά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων σε εξαγωγικές επιχειρήσεις γαλακτοκομικών, προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και μεταποίησης κρέατος από κλιμάκιο της Φυτοϋγειονομικής και Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άρση των περιορισμών για εισαγωγές στη Ρωσία προϊόντων από εγκεκριμένο κατάλογο 11 εξαγωγικών επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως δήλωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος,«η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει πλέον ένα ικανό σύστημα ελέγχου διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων, που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και κυρίως για τα προϊόντα, που είτε παρέχονται στους πολίτες της είτε προωθούνται προς εξαγωγή σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά και στη Ρωσία».

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «η Δυτική Ελλάδα κατέχει δεσπόζουσα θέση σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές προς τη Ρωσία στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας, αγγίζοντας το 70%».