Την εκταμίευση ποσού από τους Αντικαρκινικούς Εράνους από το 2007 έως και το 2012 ζητάει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να δίνει απάντηση στο θέμα, με έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, όπου αναφέρει πως, «σε διαδικασία αξιολόγησης βρίσκονται από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας τα αιτήματα για την κατανομή του προϊόντος του Αντικαρκινικού Εράνου».

Όπως σημειώνεται στην αναφορά, που κατατέθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, «στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι κατατεθειμένο σε προθεσμιακές καταθέσεις το ποσό των 2.761.475,29 ευρώ, συλλεγέν από τους διενεργηθέντες από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Πανελλήνιους Αντικαρκινικούς Εράνους ετών 2007 έως και 2012».

Όπως εξάλλου επισημαίνεται, «οι έρανοι διενεργήθηκαν από το Εθελοντικό Σώμα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σε πανελλήνια κλίμακα, με σημαντική συνδρομή των 115 Παραρτημάτων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας».

«Θεωρούμε ότι, δίκαιον και ηθικόν είναι, η εκταμίευση του απαιτούμενου ποσού για τις προχωρημένες λειτουργίες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, επ’ αγαθώ των Ελλήνων πολιτών και για τη συμπαράσταση και αρωγή του επιτελικού έργου του υπουργείου Υγείας, του οποίου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, είναι στήριγμα και βοηθός», αναφέρει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και παραθέτει όλα τα Προγράμματα που υλοποιεί και την ετήσια δαπάνη για κάθε ένα από αυτά.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Υγείας, τα αιτήματα αξιολογούνται από τη διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας στην οποία δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη η σχετική επιστολή. «Εφόσον διαβιβαστεί και πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, θα εξεταστούν και τα αιτήματα της εν λόγω εταιρείας», αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης.