Ο γνωστός τραγουδιστής άρχισε δειλά δειλά τα πρώτα του βήματα στη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του ΄60. Όμως, έγινε ιδιαίτερα γνωστός τη δεκαετία του ΄70.

Οι μεγαλύτεροι τον θυμούνται μέσα από τις αμέτρητες επιτυχίες του ιδιαίτερα όμως από την, ίσως πιο γνωστή, το «Στο άδειο μου πακέτο».

Ο Φίλιππος Νικολάου πρωτοστατούσε και για έναν ακόμη λόγο: συχνά διασκεύαζε ξένα τραγούδια δίνοντας σε αυτά ελληνικούς στίχους και χρώμα.

Και μπορεί οι δίσκοι του να μην ανήκαν στους πιο εμπορικούς της εποχής, όμως, όλοι τους περιείχαν δύο ή τρεις επιτυχίες.

Το cd «τα καλύτερα» περιέχει τις μεγαλύτερες μάλιστα επιτυχίες του και είναι μια ευκαιρία, όπως λένε οι άνθρωποι του χώρου, γιατί όλα τα τραγούδια του είχαν κυκλοφορήσει σε βινύλια και τα περισσότερα σε 45άρια δισκάκια.

Ο γνωστός τραγουδιστής έχει κυκλοφορήσει 41 δίσκους και έχει τιμηθεί με πλατινένιους και χρυσούς. Το τραγούδι «στο άδειο μου πακέτο» θεωρείται από τα καλύτερα ζεϊμπέκικα που έχουν ακουστεί ποτέ.

Σήμερα, ο Φίλιππος Νικολάου συνεχίζει τις εμφανίσεις του. Κάνει διάφορες εμφανίσεις σε δημοτικούς χώρους και σε εκδηλώσεις περιστασιακά. Το χειμώνα κλείνει συνεργασίες με διάφορα μαγαζιά, ανάλογα και με τις προτάσεις που του γίνονται.

Στον ελεύθερό του χρόνο, όπως λέει στο newsbeast.gr, διαβάζει, πηγαίνει διάφορες εκδρομές και βλέπει τους φίλους του.

Η μουσική όμως έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του και γι’ αυτό δεν την αποχωρίζεται ποτέ.

Συμβουλεύει μάλιστα τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το τραγούδι, να εστιάζουν σε αυτό που αγαπούν και να γίνονται ένα με τα τραγούδια τους. Πιστεύει μάλιστα ότι δεν πρέπει να τραγουδούν διασκεδαστικά κομμάτια, αλλά να διαλέγουν τραγούδια ποιοτικά που προάγουν τα συναισθήματα.

Θεωρεί πάντως ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο οι νέοι να κάνουν την καριέρα των παλιών τραγουδιστών καθώς, ούτε δισκογραφικές εταιρείες υπάρχουν ούτε τραγούδια που μπορούν να μείνουν γίνονται. «Εστιάζουν στο εμπορικό κομμάτι», καταλήγει ο γνωστός καλλιτέχνης.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».