Το χέρι στους δοκιμαζόμενους, από τον πρόσφατο σεισμό, κατοίκους της Κεφαλονιάς απλώνουν οι πρόσκοποι της Δυτικής Πελοποννήσου, οι οποίοι σε συνεργασία με τα ενήλικα στελέχη των Προσκοπικών Συστημάτων του νησιού, παρέχουν υποστηρικτικό έργο στην προσπάθεια ανακούφισης των σεισμοπλήκτων.

Από την πρώτη στιγμή ομάδες προσκόπων έχουν αναλάβει τη διανομή υλικού διαβίωσης, τη φύλαξη και συντήρηση του καταυλισμού, τη διανομή φαγητού κ.λπ., ενώ είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειασθεί τις ημέρες που ακολουθούν.

Την ίδια ώρα, σε περίπτωση που οι ανάγκες απαιτήσουν μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών του Σώματος Ελλήνων προσκόπων ή την ενεργοποίηση συλλογής υλικών πρώτης ανάγκης, θα ενημερωθούν οι κατά τόπους Περιφερειακές Εφορίες και προσκοπικά Συστήματα ώστε να υπάρξει άμεση και συντονισμένη κινητοποίηση.

Το γενικό συντονισμό της αποστολής έχει ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου Νικόλαος Πολίτης με τη συνεργασία του Εφόρου Περιοχής Προσκόπων Πελοποννήσου Χάρη Κεφάλα.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Κεφαλονιά