Δεκάδες ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης φορώντας μόνο τα απαραίτητα σε μια γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον και το Ελεύθερο Σώμα.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Σε δηλώσεις του, ο Κώστας Τερζόπουλος, μέλος της συλλογικότητας Gymnosophy επισήμανε την ανάγκη ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, ελευθερίας έκφρασης, ελεύθερης κατασκήνωσης και ξεκαθάρισε ότι . Επίσης τόνισε την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να γίνει πόλη φιλική προς το ποδήλατο. «Κάνοντας ποδήλατο συμβάλλεις σε πολλά ζητούμενα», είπε.

Σε ανακοίνωση σχετική με την όλη δράση αναφέρεται: «Τα δικαιώματα στην απόλαυση και προστασία της φύσης, στην οικονομική βιωσιμότητα, τόπων και ανθρώπων, της ελεύθερης διακίνησης, διαμονής και ανάπτυξης της προσωπικότητας, και της ελεύθερης χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, είναι καταχωρημένα και πρέπει να τα διεκδικήσουμε».

Πριν από την εκκίνηση υπήρχαν διάφορες δράσεις και ορισμένοι συμμετέχοντες επέλεξαν να γράψουν συνθήματα πάνω στο σώμα τους (bodypainting) αναφορικά με τις φυλετικές διακρίσεις, τον ρατσισμό, το περιβάλλον και το κλίμα με τη συνοδεία μουσικής, στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης και προστασίας της φύσης.

Αμέσως μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις.