Ζέρβας για τα πασαλάκια στην Ερμού: «Αφαιρέθηκαν για να διευκολύνουμε την εμπορική κίνηση»

Ο δήμαρχος απαντά στους επικριτές του: «Οι ίδιοι που έχουν αντιδράσεις είχαν αντιδράσει και για το Μετρό»


ΕΛΛΑΔΑ
12:01
16/06/2020
Ζέρβας για τα πασαλάκια στην Ερμού: «Αφαιρέθηκαν για να διευκολύνουμε την εμπορική κίνηση»
loading

Απάντηση στην κριτική που δέχθηκε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης από μερίδα της αντιπολίτευσης στην απόφαση να απομακρύνει τα διαχωριστικά πασαλάκια επί της οδού Ερμού, στο τμήμα της από την Αριστοτέλους έως τη Βενιζέλου, έδωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Οι ίδιοι που έχουν αυτές τις αντιδράσεις είχαν αντιδράσει για το Μετρό, για τα λεωφορεία που αγοράζει ο δήμος. Είναι άνθρωποι που με κατηγορούν ότι γυρνάω στο παρελθόν. Νομίζω ότι αυτοί όλοι ανήκουν στο παρελθόν και θέλουν η πόλη να μείνει στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Ζέρβας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την προσέλευσή του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τις διοικήσεις των δικαστηρίων της πόλης και του τοπικού δικηγορικού συλλόγου ενόψει της ανάπλασης της περιοχής πέριξ του κτιρίου της «Θέμιδος».

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση αφαίρεσης των διαχωριστικών ελήφθη κατόπιν διαβούλευσης και συζήτησης με τις κοινότητες, την τροχαία και τον ΟΑΣΘ. Αφαιρέθηκαν (τα πασαλάκια) «από ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο σημείο της εμπορικής αγοράς στο κέντρο, μετά από πολλά αιτήματα που είχαμε από ανθρώπους της δουλειάς και του επιχειρείν... για να διευκολύνουμε το επιχειρείν και την εμπορική κίνηση», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι είχαν προηγηθεί εδώ και μήνες ανάλογες αφαιρέσεις σε συγκεκριμένα σημεία της Λεωφόρου Στρατού, της Μητροπόλεως και της Γρ. Λαμπράκη χωρίς να υπάρξει στις περιπτώσεις αυτές «κανένα πρόβλημα».

Τα πασαλάκια είχαν τοποθετηθεί επί διοικήσεως Γιάννη Μπουτάρη με χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την αποτροπή του διπλοπαρκαρίσματος και τη διευκόλυνση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης ανακοίνωσε ο Κ. Ζέρβας

Στην ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προχωρά το επόμενο διάστημα ο κεντρικός δήμος, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, προσερχόμενος το πρωί σε συνάντηση με τις διοικήσεις των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων της πόλης, αλλά και το προεδρείο του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου.

Το έργο, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα αναπλάσεων του δήμου, συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, προβλέπει -μεταξύ άλλων- τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, τον καθορισμό θέσεων στάθμευσης, την αύξηση του πρασίνου, την τοποθέτηση οδικής σήμανσης και φωτιστικών. «Πιστεύομε πολύ στην περιοχή και θέλουμε να αξιοποιηθεί», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι στόχος της διοίκησής του είναι να «δώσει ζωή» και να μετατρέψει σε «κόσμημα» τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, περιοχή όπου βρίσκονται τα δικαστήρια, ώστε να είναι «επισκέψιμη» με την ολοκλήρωση και των έργων του Μετρό.

Περιγράφοντας το χρονοδιάγραμμα του έργου -η μελέτη του οποίου είχε ξεκινήσει επί διοικήσεως Γιάννη Μπουτάρη- ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Μάκης Κυριζίδης ανέφερε ότι έχει επικυρωθεί ήδη ανάδοχος, και μάλιστα με «μεγάλη έκπτωση», όπως σημείωσε. «Είμαστε στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου, ευελπιστούμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο πολύ σύντομα θα εγκρίνει τη σύμβαση ώστε να υπογράψουμε τους επόμενου μήνες και να ξεκινήσουν οι εργασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποδεχόμενη στην είσοδο των δικαστηρίων τον κ. Ζέρβα, η πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικού Μεγάρου, πρόεδρος Εφετών Καλλιρόη Χειμαριού, τόνισε ότι ο δήμαρχος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας δίπλα στη δικαιοσύνη και με έξοδα του δήμου έγινε απολύμανση του κτιρίου, όπου συνεχίζονται οι θερμομετρήσεις και «δεν έχουμε κανένα κρούσμα». Σημείωσε δε, ότι η Ειδική Υπηρεσία για τα δικαστικά κτίρια ενέκρινε προϋπολογισμό 60.000 ευρώ για να βαφεί εσωτερικά κατά το επόμενο διάστημα το τετραώροφο κτίριο των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας επανέλαβε το πάγιο αίτημα των δικηγόρων της πόλης για αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής των δικαστηρίων, υπογραμμίζοντας και το ζήτημα αξιοποίησης του κτιρίου του ΙΚΑ (Πύλης Αξίου) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των δικαστηρίων. «Η παραχώρηση του ΙΚΑ μπορεί να δημιουργήσει μία ευρύτερη πλατεία Δικαστηρίων που θα συνδέει τα διοικητικά δικαστήρια της οδού Φράγκων με το παρόν Μέγαρο μέσω πεζοδρόμησης», είπε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει