Ανησυχία επικρατεί στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης καθώς μία φοιτήτρια, που ήρθε από το Λονδίνο στην Ελλάδα, οδικώς μέσω Βουλγαρίας βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Η κοπέλα, κόρη γνωστού επιχειρηματία της πόλης και πασίγνωστης σταρ φέρεται να έσπασε την καραντίνα και να πραγματοποίησε πάρτι στο σπίτι της με περίπου 30 άτομα.

Η κοπέλα, σύμφωνα με το makthes.gr,ήρθε πριν από περίπου δέκα ημέρες στην Ελλάδα και ενώ έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα δεν το έκανε. Σε έλεγχο που έκαναν οι Αρχές στο σπίτι της διαπίστωσαν πως απουσίαζε και επέβαλαν πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ. Λίγες μέρες αργότερα η φοιτήτρια έκανε μπάρμπεκιου πάρτι στο σπίτι της, στον οικισμό Σταυρονικήτα με περίπου 30 νεαρούς καλεσμένους!

Σε εξετάσεις που υποβλήθηκε διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό και τότε ξεκίνησε ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, καθώς ιχνηλατούν τις επαφές που είχε.

Επίκεντρο των ερευνών όσοι πήγαν στο πάρτι και οι πελάτισσες του κομμωτηρίου- κέντρου περιποίησης- όπου πήγε.

Η είδηση για το κρούσμα έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων του Πανοράματος. Είναι χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποίησε κάτοικος της περιοχής στο makthes.gr: «Όλο το Πανόραμα το συζητά».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως συγγενικό πρόσωπο της κοπέλας εισήχθη για νοσηλεία σε νοσοκομείο της πόλης.

Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν τα τεστ σε όσους ήρθαν σε επαφή και θα βγουν τα αποτελέσματα, ώστε να εξακριβωθεί το εύρος της διασποράς και να απομονωθούν όσοι από αυτους βρεθούν θετικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να υπάρξει σχετική ενημέρωση από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έγινε η δειγματοληψία.

Σημειώνεται πως το πάρτι έγινε γνωστό στην ευρύτερη περιοχή, καθώς συνοδεύτηκε από ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων.