Με την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στα Χανιά από τη στιγμή που έληξε η καραντίνα αλλά και την επαναλειτουργία των χειρουργείων, οι ανάγκες έχουν αυξηθεί. Έτσι η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων, πήρε την απόφαση να απενεργοποιήσει τη μία από τις δύο κλινικές Covid, προκειμένου να εξυπηρετούνται περισσότερα περιστατικά ορθοπεδικής φύσεως.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Όπως τόνισε στο flashnews.gr, o Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Αγ. Γεώργιος», Γιώργος Μπέας, «από τη στιγμή που ξεκίνησαν να λειτουργούν κανονικά τα χειρουργεία (εν μέσω καραντίνας πραγματοποιούνταν μόνο τα επείγοντα και τα έκτακτα χειρουργεία), έχει σημειωθεί μία μεγάλη αύξηση στα ορθοπεδικά και χειρουργικά περιστατικά, με τα χειρουργεία να αυξάνονται κατά 75% μέσα σε μία μόλις εβδομάδα κανονικής λειτουργίας.

Συνεπώς έπρεπε να δοθεί μία άμεση λύση, καθώς δεν μπορούμε να έχουμε συμπτυγμένες δύο χειρουργικές κλινικές. Το νοσοκομείο είχε δύο κλινικές για τον κορονοϊό, την Covid 1 (πρώην πνευμονολογική), και την Covid 2 (πρώην ορθοπεδική) ωστόσο δεδομένων των συνθηκών, θα υπάρχει πλέον μόνο η Covid 1 η οποία έχει 11 θαλάμους και 34 κλίνες. Βέβαια, υπάρχει και σχέδιο ταχείας αντίδρασης αν προκύψουν περισσότερα περιστατικά κορονοϊού».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.