Τη δυσαρέσκεια της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος για την καθυστέρηση, όπως υποστηρίζει, της δημοσίευσης της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αίτηση που έχει καταθέσει η ΓΣΕΕ, ζητώντας την κατάργηση μέτρων των μνημονίων εκφράζει με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος.

Πρόκειται για την αίτηση ακύρωσης διατάξεων του ν. 4046/2012 και της 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου με τις οποίες θεσμοθετήθηκαν οι μειώσεις στο βασικό μισθό και οι αλλαγές στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Δεκέμβριο του 2012.

Παράλληλα ο κ. Παναγόπουλος χαιρετίζει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφορικά με τη συνταγματικότητα των διατάξεων που επέβαλαν μειώσεις στις αποδοχές των ενστόλων και χαρακτηρίζει «τιτάνια» την «υπομονή που επιδεικνύουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αναμένοντας τη δημοσίευση της απόφασης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, η καθυστέρηση «στερεί από τη Συνομοσπονδία τη δυνατότητα άμεσης προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) διεκδικώντας όχι μόνο την προστασία των εργαζομένων, αλλά και τη δικαίωση των αγώνων τους».