Κοντά σε νεαρούς μαθητές στο 1ο δημοτικό σχολείο Τριανδρίας στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο ολυμπιονίκης και πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας.

Δεκάδες μαθητές τον υποδέχτηκαν κρατώντας κλαδιά ελιάς, ενώ κατά την άφιξη του τοποθέτησαν στο κεφάλι ένα δάφνινο στεφάνι. «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι με μικρά παιδιά και να μιλάμε για αθλητισμό» είπε αρχικά ο έλληνας ολυμπιονίκης.

Για αρκετή ώρα απαντούσε σε ερωτήσεις μαθητών που είχαν να κάνουν με την καριέρα του αλλά και την άρση βαρών και τον αθλητισμό.

«Ο αθλητισμός είναι υγεία και βοηθάει στην καθημερινή μας ζωή σε πολλά επίπεδα. Πρέπει να ασχολείστε με το αθλητισμό και να μένετε μακριά από κακίες συνήθειες. Η άρση βαρών είναι απαραίτητη για όλα τα αθλήματα, γιατί χρειάζεται η ενδυνάμωση. Επειδή οι γυμναστές δεν γνωρίζουν καλά την τεχνική της άρσης βαρών, οδηγούν τους αθλητές σε μηχανήματα. Η καλύτερη όμως ενδυνάμωση γίνεται με ελευθέρα βάρη».

Ο Πύρρος Δήμας ρωτήθηκε για τα 4 ολυμπιακά μετάλλια που κατέκτησε, την προετοιμασία που έκανε πριν από τους αγώνες , αλλά και πως ξεκίνησε το άθλημα.

«Όλα ξεκίνησαν στη Χειμάρα. Έψαχνα να κάνω διάφορα αθλήματα και με κέρδισε η άρση βαρών. Στην συνέχεια ήρθα στην Ελλάδα και με σκληρή δουλειά πέτυχα το όνειρο μου. Στην ζωή θα πρέπει να μάθεις να παλεύεις για ότι θέλεις να κατακτήσεις. Το κυνήγησα και το έκανα όχι μια φορά, αλλά τέσσερις. Η προετοιμασία και η προπόνηση είναι το σημαντικότερο κομμάτι και είχα την τύχη να προετοιμάζομαι με σπουδαίους αθλητές και προπονητές».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας της άρση βαρών είπε: «Το άθλημα μας είναι λιγότερο επικίνδυνο απ’ ό,τι άλλα αθλήματα, αφού οι πιθανότητες τραυματισμού είναι μικρότερες. Βοηθάει στην ανάπτυξη του σώματος και παράλληλα στην διαύγεια το πνεύματος».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τού Πύρρου Δήμα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Τριανδρίας του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα , ενώ προβλήθηκε και ένα σχετικό βίντεο με τη ζωή του τις επιτυχίες του. Στη συνέχεια υπέγραψε αυτόγραφα με τους νεαρούς μαθητές να του χαρίζουν πολλές ζωγραφιές τους.