Ξεκινάει η λειτουργία δημοτικού λαχανόκηπου στην Πάτρα

Θα παραχωρηθεί σε άπορους πολίτες


ΕΛΛΑΔΑ
17:06
20/01/2014
Ξεκινάει η λειτουργία δημοτικού λαχανόκηπου στην Πάτρα
4
loading

Την έναρξη λειτουργίας δημοτικού λαχανόκηπου, που θα παραχωρηθεί σε άπορους, πολίτες, ανακοίνωσε ο δήμος Πατρέων.

Σύμφωνα με τον δήμο, ο λαχανόκηπος θα λειτουργήσει σε μία έκταση ενιαίου αρδευόμενου και περιφραγμένου αγροκτήματος, ιδιοκτησίας του δήμου, που βρίσκεται στην περιοχή Παραλία της Πάτρας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη χρήση του λαχανόκηπου, σε κάθε ωφελούμενο θα δοθεί μία έκταση 50 τετραγωνικών μέτρων, για να την καλλιεργεί μαζί με την οικογένειά του, ενώ τα προϊόντα που θα παράγει, θα είναι μόνο για να καλύπτουν τις ανάγκες της κάθε οικογένειας. Όμως, το 10% από την παραγωγή οι καλλιεργητές θα το προσφέρουν στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Επίσης, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να καλλιεργούν μόνο βιολογικά κηπευτικά προϊόντα, ενώ ο απαραίτητος εξοπλισμός, εργαλεία και σπόροι, θα δίνονται στους καλλιεργητές, από τους υπευθύνους του δημοτικού λαχανόκηπου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Dimopoulos

  Το ανθρωπιστικό εγχείρημα του Δήμου Πάτρας πιθανότατα θα αποτύχει.....ο λαχανόκηπος πενήντα τετραγωνικών θέλει δουλειά, συστηματικότητα και αγάπη (το ξέρω από τον δικό μου)....αυτοί οι "άποροι" είναι συνήθως συμπολίτες μας που δεν διακρίνονται για την εργατικότητά τους και πιθανότατα θα παραμελήσουν το κηπάκι που τους παραχωρήθηκε.

  1. avatar dodos

   Δηλαδή μόνο οι φασίστες σαν και σένα είναι εργατικοί?.Ρε δεν ντρέπεσαι λιγάκι που δεν σέβεσαι τον πόνο των "απόρων"?

   1. avatar Dimopoulos

    Κύριε Ντόντο σου δηλώνω ότι είμαι φιλελεύθερος και αντιφασίστας (του κόκκινου και του μαύρου φασισμού).

  2. avatar KJ4576

   Λογικά θα υπάρχει κάποιος έλεγχος για το ποιός αξιοποιεί τον χώρο και ποιός όχι.
   Εγώ άλλο θα ήθελα να ρωτήσω. Δε θα έπρεπε οι άποροι με κάποιο τρόπο να εκπαιδευτούν στην καλλιέργεια; Αυτό δεν λέει το άρθρο αν το έχουνε προβλέψει και νομίζω πως είναι μια πιθανή αιτία αποτυχίας.
   Ο καιρός θα δείξει...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει