Σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο που χειρίστηκε η ΕΡΤ την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έκανε ο δικηγόρος του κρατούμενου, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ο δικηγόρος κατήγγειλε πως η κρατική τηλεόραση έχει, ουσιαστικά, αποκλείσει εδώ και σαράντα μέρες την πλευρά του κρατούμενου φοιτητή και δεν του έχει δώσει τη δυνατότητα να μιλήσει για την υπόθεσή του και ότι έπρεπε να απειλήσει με εξώδικο για  να αποφασίσει η διοίκηση της ΕΡΤ να του δώσει βήμα

«Προκειμένου να είμαι εγώ εδώ σήμερα, απείλησα να στείλω εξώδικο. Μίλησα με τον διευθυντή της ΕΡΤ και μόνο επειδή απείλησα να προσφύγω στα ποινικά και τα αστικά δικαστήρια δίδεται αυτή τη στιγμή, πρώτη φορά, 40 μέρες δίνει τη συγκεκριμένη μάχη ο κρατούμενος, η ευκαιρία στην ΕΡΤ να πω την ιστορία του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπαγιάννης.

Μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή «Επικοινωνία» της ΕΡΤ1 αναφέρθηκε και σε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης που προβλήθηκε χθες, χρησιμοποιώντας λόγια του πατέρα του – επίσης δικηγόρου, ο οποίος τον είπε ότι το ρεπορτάζ του ξύπνησε μνήμες χούντας.

«Έβλεπε το δελτίο που αναπαρήγαγε μόνο την ανακοίνωση του Υπουργείου που ήταν γεμάτη ψεύδη και συκοφαντικής αναφορές. Με πήρε τηλέφωνο, γνωρίζει ότι χειρίζομαι την υπόθεση και μου είπε τη χαρακτηριστική φράση: “βλέποντας  το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μου ξύπνησαν μνήμες χούντας, ήταν εικόνα ΥΕΝΕΔ”», είπε μεταξύ άλλων, στεκόμενος στο γεγονός ότι ειπώθηκαν ότι είχε βαρύ οπλισμό και Καλάσνικοφ στην ληστεία που έκανε.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι το υπουργείο αναπαρήγαγε τον «δημοσιογραφικό κιτρινισμό του ληστή με το καλάσνικοφ», ενώ πρόσθεσε ότι ο Βασίλης Δημάκης δεν ζητάει τίποτα παραπάνω από το δικαίωμά του να σπουδάσει.

Δείτε επίσης:

Βασίλης Δημάκης: Επιστρέφει στο κελί του – Δεκτό το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό

Δικαστικά εναντίον του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για συκοφαντική δυσφήμηση θα κινηθεί ο Βασίλης Δημάκης

Βασίλης Δημάκης: Την παραίτηση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής ζητεί το ΚΙΝΑΛ