Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε ανάρτησή του στην ηλεκτρονική του σελίδα γνωστοποιεί ότι κατάρτισε, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, Οδηγό με τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για τον κλάδο εστίασης και οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν το σχετικό κείμενο εδώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη των μελών του για έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, προετοίμασε, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, τους οδηγούς επαναλειτουργίας επιχειρήσεων με οδηγίες για τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Οι οδηγοί επαναλειτουργίας επιχειρήσεων θα ετοιμαστούν για τους Κλάδους: Αισθητικοί, κομμωτήρια, σχολές οδηγών, κέντρα ξένων γλωσσών-φροντιστήρια, λιανικό εμπόριο, εστίαση, γραφεία/επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών, περίπτερα, πρατήρια καυσίμων, σχολές χορού, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς, κρεοπωλεία-παντοπωλεια-μανάβικα, πρακτορεία ΟΠΑΠ, κέντρα αισθητικής/αισθητικοί.  Το ΕΕΑ από την πρώτη στιγμή της πρωτοφανούς κρίσης στάθηκε στο πλευρό των μελών του με κάθε δυνατό τρόπο. Οι άξονες στους οποίους κινήθηκε η υποστήριξη ήταν δυο.

Ο πρώτος άξονας η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Ο δεύτερος άξονας οι παρεμβάσεις προς υποστήριξη των μελών μας. Οργανώσαμε μια μεγάλη ομάδα με δέκα ειδικούς συνεργάτες του ΕΕΑ, (δικηγόρους, φοροτεχνικούς, εργατολόγους, ειδικοί σε υγιεινή και ασφάλεια) έτσι ώστε να μπορούμε σε ταχύτατο χρόνο να απαντάμε στα ερωτήματα των μελών μας.

Απαντήσαμε ατομικά σε 12.000 ερωτήματα (emails) αναφορικά με τα νέα μέτρα και πως επηρεάζουν τις επιχειρήσεις. Στα τέλη Μαρτίουξεκινήσαμε τα πρώτα webinars όπου οι ειδικοί συνεργάτες του ΕΕΑ απαντούσαν σε βίντεο στις ερωτήσεις που είχαν όλοι οι επαγγελματίες ανά την Ελλάδα. Δώσαμε απαντήσεις για όλα τα επίμαχα ζητήματα, ακόμα και για τα πιο ειδικά. Καλέσαμε όλους τους Κλάδους νακάνουν δωρεάν χρήση της υποδομής του ΕΕΑ και του ανθρώπινου δυναμικού του, ώστε να κάνουν Κλαδικά webinars και να ενημερώσουν οι κλάδοι τα μέλη τους για τα τρέχοντα ζητήματα. Έως σήμερα έχουν οργανωθεί πάνω από 20 webinar και άνω των 15.000 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν τους ειδικούς συνεργάτες του ΕΕΑ, δικηγόροι, φοροτεχνικοί, εργατολόγοι, ειδικοί σε υγιεινή και ασφάλεια παραβρέθηκαν και απάντησαν σε εκατοντάδες ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι του ΕΕΑ, που και εκείνοι αναγκάστηκαν να δουλέψουν από απόσταση, υπερέβαλλαν εαυτούς ώστε να στηρίξουν με κάθε τρόπο τα μέλη μας, εργαζόμενοι στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.Διοίκηση του ΕΕΑ επικοινωνούσε συστηματικά με τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να ενημερώσει για τα αιτήματα των Κλάδων και είμαστε περήφανοι γιατί 15 παρεμβάσεις μας εισακούσθηκαν και έγιναν οι ανάλογες αλλαγές.

Οι παρεμβάσεις μας έλαβαν και δημόσια διάσταση καθώς σε συνεχή βάση μέλη της Διοίκησης του ΕΕΑ έκαναν παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και αναδείκνυαν τα ζητήματα που απασχολούσαν τα μέλη του ΕΕΑ. Χαρακτηριστικές οι παρεμβάσεις μας για τα 800 ευρώ και τις απαράδεκτες εξαιρέσεις, για την μη έγκαιρη καταβολή των 800 ευρώ, για τους ΚΑΔ που εξαιρέθηκαν, για την μείωση της Προκαταβολής φόρου, την οριζόντια ενίσχυση επιχειρήσεων και άλλες πολλές. Είμαστε δίπλα στα μέλη μας, στηρίζουμε κάθε επιχείρηση, στηρίζουμε την Ελληνική Οικονομία».