Σουρβίνος για άνοιγμα δημοτικών: Τα παιδιά έχουν μπει στο πνεύμα

«Δεν υπάρχει βέλτιστο σημείο για να γυρίσουν ξανά στις τάξεις»


ΕΛΛΑΔΑ
8:14
25/05/2020
Σουρβίνος για άνοιγμα δημοτικών: Τα παιδιά έχουν μπει στο πνεύμα
2
loading

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων επιστρέφουν την 1η Ιουνίου στις σχολικές αίθουσες, μια απόφαση, που όπως είπε ο καθηγητής ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος, «μας κάνει πολύ αισιόδοξους».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής ανέφερε ότι δεν υπάρχει βέλτιστο σημείο για να γίνει το άνοιγμα των σχολείων και να γυρίσουν ξανά τα παιδιά στις τάξεις και στην κανονικότητά τους.

Παρότι οι επιδημιολόγοι δεν έχουν δει τα πλήρη αποτελέσματα από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, είπε, δεν αναμένουν καμιά δραματική έκρηξη κρουσμάτων, ενώ φαίνεται πως τα νέα παιδιά ίσως να έχουν καλύτερη αντίληψη των μέτρων.

Ο κ. Σαρβίνος τόνισε ότι τα παιδιά έχουν μπει στο πνεύμα των αποστάσεων και της χρήσης αντισηπτικών και πως παρότι θα έχουν τον αυθορμητισμό τους και θα αρχίσουν το παιχνίδι, οι μελέτες δείχνουν ότι δεν νοσούν ή νοσούν σε χαμηλό βαθμό και δεν αποτελούν ουσίες σημαντικές για τη μετάδοση του ιού.

Για το συνωστισμό στου Ψυρρή: Πολύ επικίνδυνο, αδύνατο να ιχνηλατήσει κανείς

Μιλώντας για το τέταρτο βήμα κύμα άρσης των μέτρων ο καθηγητής τόνισε ότι είναι μια σημαντική επιβράβευση της προηγούμενης συμπεριφοράς των πολιτών, που θα έχουν ξανά τη δυνατότητα να βγουν έξω.

Για το συνωστισμό στου Ψυρρή το περασμένο Σάββατο, τόνισε ότι είναι πολύ επικίνδυνες, καθώς ο ιός κρύβεται εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Σύμφωνα με τον κ. Σαρβίνο, τέτοιοι συνωστισμοί σε βράδυνες εκδηλώσεις, έχουν δημιουργήσει μικρές ή μεγάλες εστίες, ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να ιχνηλατηθούν τυχόν περιστατικά.

Εκτίμησε ωστόσο ότι το σημερινό άνοιγμα της εστίασης και των καφέ θα αποσυμφορήσει αυτές τις εικόνες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Crystalline Shang

    Όταν έχεις χάσει την μπάλα.

  2. avatar Τι λέμε!

    Τα σχολεία μας πείραξαν? Μια βόλτα Παρασκευή απόγευμα στη πλατεία Ν.Σμύρνης να έκανε κάποιος, θα καταλάβαινε. Πρέπει να είχαν ξαμολύσει τα παιδιά απ\'όλα τα σχολεία της περιοχής, κυριολεκτικά εκατοντάδες συνωστισμένου κόσμου. Και οι Διας έπιναν καφέ και χάζευαν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει