Δεν κατάφερε να κρύψει τη συναισθηματική του φόρτιση, ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας, τη στιγμή της αναμονής της απόφασης του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους.

Ο ποινικολόγος, σε ζωνταντή σύνδεση με την εκπομπή Live News του Mega, μίλησε για την υπόθεση του βιασμού και τη δολοφονίας της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη και η συγκίνηση του ήταν έκδηλη.

«Η ποινή θα είναι οπωσδήποτε ισόβια για τη δολοφονία και 15 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο. Έγιναν δεκτοί όλοι οι ισχυρισμοί μας και κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων. Νιώθω ικανοποίηση. Αρχίσαμε τη δίκη 14 Γενάρη, αυτή η πολιτική αγωγή ήταν ολόκληρης της Ελλάδος που σέβεται τον νόμο, που θεωρεί ότι δεν ειναι φυσιολογικό οι γονείς να κηδεύουν τα παιδιά τους μετά από τέτοιο τρόπο. Οι γονείς αντιμετώπισαν τους δολοφόνους του παιδιού τους. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνταν την πράξη και δεν υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας. Θέλαμε να αποκαταστήσουμε τη μνήμη του κοριτσιού. Είναι δύσκολο το βήμα της πολιτικής αγωγής. Αυτή τη δίκη έπρεπε να την δει όλη η Ελλάδα. Χαίρομαι που αποκαταστάθηκε η μνήμη της Τοπαλούδη και λυπάμαι που αυτά τα παιδιά θα περάσουν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους στη φυλακή. Η κοινωνία μας εξελλίσεται τραγικά. Ακούω για κάποιους που μιλούν για θανατικές ποινές, δεν υπάρχει τίποτα απεχθέστερο απότ η φυλάκιση. Ακούω κάποιους που λένε τι είναι 20 χρόνια; Αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν με ότι απεχθέστερο υπάρχει στις ελληνικές φυλακές» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας στη κάμερα και η φωνή του έσπασε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.