Πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που δεν την θυμούνται να υποδύεται τη «Χαρούλα» στο «Ρετιρέ», την καθημερινή κωμική σειρά του MEGA.

Η Έλντα Πανοπούλου είχε έντονη επαγγελματική παρουσία στο χώρο της τηλεόρασης τόσο ως ηθοποιός αλλά και ως παρουσιάστρια. Της άρεσε πάντοτε να μαγεύει και να κάνει τους ανθρώπους να την αγαπούν. Λάτρευε να προσφέρει το γέλιο με τις ερμηνείες της αλλά και με το χιούμορ της. Δεν ήταν τυχαίο μάλιστα ότι υπήρξε και παρουσιάστρια ψυχαγωγικής εκπομπής.

Και τα τελευταία χρόνια όμως προτιμούσε, έστω και αθόρυβα, να κάνει τις εκπομπές της, να συμμετέχει και να διασκεδάζει. Όμως, εδώ και λίγο καιρό αποτελεί παρελθόν για το κανάλι «Ε» η εκπομπή της «Ο παλιός είναι αλλιώς». Η γνωστή κωμική ηθοποιός ήθελε, μέσω της συγκεκριμένης εκπομπής, να πάει κόντρα στην κρίση με τραγούδι και χορό.
Η Έλντα Πανοπούλου, όμως, ασχολείται πάρα πολύ και με την Ανώτερη Δραματική Σχολή «ΜΕΛΙΣΣΑ» που διαθέτει στην περιοχή της Καλλιθέας, την οποία ανακατασκεύασε και αναπροσάρμοσε το καλοκαίρι του 2004. Μέχρι εκείνη σχεδόν την περίοδο ήταν ιδιωτικό σχολείο, το οποίο «έτρεχαν» οι γονείς της και από το οποίο πέρασαν άνθρωποι που διέπρεψαν στη συνέχεια της ζωής τους.

Η ηθοποιός και μια κορυφαία ομάδα συνεργατών της προσπαθούν, όπως αναφέρουν, να εμπνεύσουν τους νέους, να τους εκπαιδεύσουν και να τους μεταμορφώσουν σε νέους καλλιτέχνες με όραμα και φιλοδοξία.

Όπως αναφέρει εκείνη, η εκπαίδευση του ηθοποιού αφορά και στην πρακτική εφαρμογή και αυτό γίνεται «μάθημα» στους σπουδαστές της. Γι’ αυτό εκείνοι καλούνται να γράψουν το κείμενο, να παίξουν, να σκηνοθετήσουν και να φροντίσουν για τη συνολική παρουσίαση. Μάλιστα, δίνουν και κάποια τεστ παραστάσεων, τα οποία ξεκινούν από το πρώτο έτος φοίτησης.

Για την Έλντα Πανοπούλου σημαντικός στόχος είναι η άνοδος και του μορφωτικού επιπέδου των σπουδαστών και τονίζει ότι πάνω απ’ όλα: ηθοποιός σημαίνει γνώση, μόρφωση και πολιτισμός. Και πιστεύει μάλιστα ότι ακόμη και στην κρίση, ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει ταπεινότητα και σωστά βήματα.

Ως άνθρωπος είναι αισιόδοξη και γι’ αυτό προσπαθεί να γεμίζει με χαρά και χαμόγελο εκείνους που είναι δίπλα της. Θεωρεί ότι είναι σημαντικό, έστω και σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες, να γίνεται σωστή διαχείριση. Την θλίβει η κατάσταση που επικρατεί σήμερα και θέλει τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.

Στον ελεύθερό της χρόνο που είναι σπάνιος, φροντίζει να διαβάζει, να ενημερώνεται και να περνά πολλές στιγμές με τους ανθρώπους που έχει επιλέξει να είναι δίπλα της.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».